Γενική

Έκλεψαν κούνιες και ξήλωσαν παγκάκια

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου του δήμου Ξάνθης, όταν κατευθύνθηκαν στο πάρκο της Χρύσας, με σκοπό να το καθαρίσουν από τα χόρτα.
Φτάνοντας στο σημείο, οι κούνιες δεν υπήρχαν, ενώ στο πάρκο υπήρχαν και άλλες φθορές. Κάποια παγκάκια ήταν ξηλωμένα και υπήρχαν και άλλες ζημιές, δευτερευούσης σημασίας.
Οι απώλειες διαπιστώθηκαν και από την Αντιδήμαρχο Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου, η οποία σε επίσκεψη ρουτίνας στα πάρκα της πόλης, για να δει την πορεία των εργασιών, έκπληκτη είδε ότι έλειπαν οι ολοκαίνουργιες κούνιες, ενώ αντίκρισε και άλλες φθορές μέσα στο πάρκο, όπως ένα σπασμένο παγκάκι, το οποίο πιθανόν επιχείρησαν να το πάρουν.
Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν για κάποιους αγνώστους, οι οποίοι εισήλθαν στο πάρκο αργά το απόγευμα και με πρόφαση ότι, θα πάρουν τις κούνιες για να τις φτιάξουν, τις αφαίρεσαν και έφυγαν ανενόχλητοι.
«Συνήθως πηγαίνω στα πάρκα της πόλης, για να δω τι κάνουνε οι υπάλληλοι, καθώς και το τι χρειάζονται. Φτάνοντας λοιπόν στο πάρκο της Χρύσας είδα μεγάλες απώλειες. Η μεγαλύτερη απώλεια ήταν οι κούνιες, τις οποίες βάλαμε και ήταν όλες καινούργιες. Τότε ήρθε κάποιος κύριος, ο οποίος είναι συνταξιούχος υπάλληλος της καθαριότητας και είπε ότι ήρθανε δύο νεαροί και άρχισαν να βγάζουνε τις κούνιες, με τη δικαιολογία ότι θα τις πάρουνε, για να τις διορθώσουνε», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου.
Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, αφού δε δόθηκε καμιά εντολή από κανέναν αρμόδιο και προφανώς πρόκειται για κλοπή. Το συμβάν αυτό είναι πρωτοφανές, αφού δεν έχει παρουσιαστεί παρόμοιο περιστατικό, εκτός από μικροαπώλειες σε άλλα πάρκα της πόλης και οφείλεται στο ότι το πάρκο της Χρύσας είναι σχετικά απομακρυσμένο.
«Σπάσανε και το παγκάκι, το οποίο ίσως προσπάθησαν να το βγάλουν, όπως και την κολώνα με το φωτιστικό, της οποίας το ρεύμα αποσυνδέθηκε για λόγους ασφαλείας. Έστειλα επίσης ένα άτομο σε όλα τα πάρκα της πόλης, για να καταγράψει όλες τις απώλειες σε αυτά, οι οποίες θα δοθούν στην τεχνική υπηρεσία, για να αντικατασταθούν», είπε η κ. Καραγιαννίδου. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.
Το τμήμα πρασίνου του δήμου Ξάνθης εργάζεται καθημερινά, με σκοπό τη διατήρηση των χώρων πρασίνου στην πόλη της Ξάνθης και στους οικισμούς, οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν.

Σχετικά Άρθρα