Γενική

Χρειάζεται οικονομικές ανάσες ο τόπος μας

Άμεση ανάγκη εισροής εσόδων μέσω τουρισμού και αθλητισμού

Γράφει ο Ανδρέας Χρηστίδης, Προπονητής TAE KWON DO
Τόσο ο Αθλητισμός, όσο και ο Τουρισμός, αποτελούν και οι δύο μαζί ισχυρές δυνάμεις για την ανάπτυξη και την επένδυση στον χώρο των υποδομών μιας χώρας ή μιας Πόλης, όπως: (αεροδρόμια, δρόμοι, στάδια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, βενζινάδικα, είδη λαϊκής τέχνης, ζαχαροπλαστεία), τα οποία, θα χρησιμοποιηθούν και από τους ντόπιους αλλά και από τους επισκέπτες αθλητές- τουρίστες.
Αυτές οι δύο ωφέλιμες βιομηχανίες (Αθλητισμός- Τουρισμός ),θα αποτελέσουν το έναυσμα για οικονομική ανάπτυξη και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά για την δημιουργία νέων πηγών εσόδων.
Ταυτόχρονα όμως είναι και δυο δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι έρχονται κοντά και αναπτύσσουν ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις.
Με αυτόν τον τρόπο κάνουν τον κόσμο μικρότερο και οι άνθρωποι μαθαίνουν ο ένας για τον άλλο στοιχεία που αφορούν τόσο στον πολιτισμό του ενός, όσο και στον τρόπο ζωής του άλλου, προσπαθώντας να επιτευχθεί έτσι Παγκόσμια Ειρήνη.
Επίσης ο Αθλητισμός και ο Τουρισμός οραματίζονται κοινούς στόχους, όπως ,το χτίσιμο γεφυρών κατανόησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών ,τρόπων ζωής και των παραδόσεων, η διασφάλιση της Ειρήνης μεταξύ των Εθνών, η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και η παροχή αθλητικής ψυχαγωγίας και αναψυχής ως αντίδοτο στην καθημερινή πίεση της ζωής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ,αλλά και με μια ματιά στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Νομός μας, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, επιβάλλεται να διοργανώνονται και να φιλοξενούνται στην Πόλη μας μεγάλες Αθλητικές εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι οικονομικές ανάσες στον τόπο μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ας μην ξεχνάμε την τελευταία διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος TAEKWONDO από τον Σύλλογό «Ορέστης Βασίλης» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, που φιλοξένησε περίπου 2000 (αθλητές- προπονητές- συνοδούς) με κόστος 20.000 ευρώ και όφελος για την αγορά μας 300.000 ευρώ!!!
Έχουμε τις υποδομές, έχουμε εμπειρία και γνώση στην διοργάνωση μεγάλων αγώνων.
Ζητούμε την συνεργασία όλων των φορέων
(Νομαρχία- Δήμους- Επιμελητήριο)
προκειμένου να δώσουμε ζωή στον τόπο μας, μέσω του Αθλητισμού- Τουρισμού, να ενεργοποιηθούμε και να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα Αθλητικές εκδηλώσεις, μεγεθύνοντας κατ αυτόν τον τρόπο το Τουριστικό Προϊόν ενός Προορισμού που δεν είναι άλλος από την Ξάνθη μας.

Σχετικά Άρθρα