Γενική

Οι οδηγοί τρέχουν σαν τρελοί μπροστά στο σχολείο

ΜΕ ΦΟΒΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο σημείο διέλευσης της επαρχιακής οδού μπροστά στο σχολείο, υπάρχει βέβαια σχολικός τροχονόμος, ο οποίος με όλες του τις δυνάμεις είναι ο φύλακας άγγελος των μικρών μαθητών, για την ασφαλή μετακίνησή τους, τόσο κατά την άφιξή τους στο δημοτικό, όσο και κατά την αποχώρησή τους από αυτό. Το πρόβλημα όμως είναι οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων, οι οποίοι πολλές φορές αγνοούν το σήμα του τροχονόμου και δεν σταματούν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. Πολλές φορές γονείς, μαθητές και γενικότερα κάτοικοι του οικισμού έγιναν μάρτυρες της αναισθησίας κάποιων οδηγών, οι οποίοι αντί να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του σχολικού τροχονόμου, συνεχίζουν την πορεία τους με υπερβολική ταχύτητα, νομίζοντας ότι βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομο και όχι μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Οι γονείς των παιδιών, ενοχλημένοι από αυτή την αναισθησία κάποιων συμπολιτών μας, ζητούν μια άμεση λύση στο πρόβλημα, το οποίο αφορά άμεσα τη ζωή των παιδιών, αφού και η τοποθέτηση οργάνου ελέγχου ταχύτητας στην είσοδο του χωριού δεν κατάφερε να συμμορφώσει τους οδηγούς.
Σπασμένο και ριγμένο στο χώμα για διάστημα περισσότερο από 1 χρόνο, ήταν το προειδοποιητικό φανάρι, το οποίο βρίσκεται μπροστά στο δημοτικό σχολείο, έχοντας ως σκοπό να εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τοποθέτησαν το φωτεινό σηματοδότη σε σημείο ορατό από τους οδηγούς και το αντικατέστησαν ύστερα από την καταστροφή αυτού, από τη σύγκρουση ενός διερχόμενου αυτοκινήτου, το οποίο χάνοντας την πορεία του, έπεσε πάνω στο φανάρι. Οι αρμόδιοι φορείς ας κάνουν ό,τι μπορούν, για να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφάλειας, τόσο στους μικρούς μαθητές, όσο και στους γονείς τους.
Το θέμα έχει δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας τόσο μέσω της εφημερίδας, όσο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δυστυχώς όμως έως τώρα, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ατυχία του οικισμού είναι η ύπαρξη του δημοτικού του σχολείου, πάνω στον κεντρικό δρόμο, γεγονός που «τρομάζει» καθημερινά μαθητές και γονείς.
Καθημερινά δεκάδες παιδιά είναι αναγκασμένα να περνούν το δρόμο, για να φτάσουν στο σχολείο τους, γεγονός πολύ επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές. Οι γονείς των παιδιών είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, από φόβο μη συμβεί κανένα ατύχημα.

Σχετικά Άρθρα