Γενική

Ξεκίνησε το πρόγραμμα πρόσκλησης εθελοντών της Θ Μαθητιάδας

Ξεκίνησε από την Τρίτη 30 Μαρτίου 2010 το πρόγραμμα πρόσκλησης εθελοντών της Θ Μαθητιάδας. Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης της Μαθητιάδας είναι ο εθελοντισμός. Η Μαθητιάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται αποκλειστικά από τους εθελοντές. Όλα τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής, από τον Πρόεδρο έως και τα απλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κριτές των αθλημάτων, οι υπεύθυνοι του πολιτισμού και γενικά όλοι όσοι εμπλέκονται στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, είναι εθελοντές και προσφέρουν ο καθένας, ανάλογα με το χρόνο του και τις δυνατότητές του, αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.
Περισσότεροι από 800 εθελοντές αναμένεται και φέτος να συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους, όπως κάθε χρόνο στη πραγμάτωση του μεγαλύτερου διεθνές αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος, της Μαθητιάδας, που διεξάγεται στην Πρώτη Σερρών.
Η εμπειρία της συμμετοχής ενός εθελοντή σε μία διοργάνωση όπως η Μαθητιάδα είναι ανεπανάληπτη. Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη. Μέσα από τον εθελοντισμό καθρεπτίζεται η εικόνα του εαυτού μας. Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η αγάπη και η προσφορά για την διατήρηση του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ιστορίας μας. Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια και περιορισμούς είναι ποικιλόμορφος και διαχρονικός. Οι συμμετέχοντες εθελοντές της Μαθητιάδας έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ένα μοναδικό γεγονός που φέρνει κοντά χιλιάδες παιδιά από όλο των κόσμο. Ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα, που ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα