Γενική

«Η χώρα διέρχεται δύσκολες στιγμές»

Πόσες φορές το έχουμε ακούσει στην Ελλάδα…

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης, Αντιστράτηγος ε.α.

Η πατρίδα μας καιρό τώρα περνάει μια δοκιμασία οικονομική, που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Η έκφραση: «η χώρα διέρχεται δύσκολες στιγμάς» δεν είναι καινούργια. Αντηχεί στ αυτιά μου…παιδιόθεν και από θυμάμαι από αυτές τις «δύσκολες στιγμές» οι πολλοί βγαίνουν χαμένοι και αρκετοί κερδισμένοι. Συνήθως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι έντιμοι πληρώνουν τη νύφη και αισθάνονται έντονη την πίκρα της αδικίας και οι άτιμοι επωφελούνται, βολεύονται και…πέρα βρέχει!!!
Διαβάζω στον τύπο, ακούω στο ραδιόφωνο και βλέπω στην τηλεόραση καθημερινά ενέργειες της κυβέρνησης, διακηρύξεις του Υπουργού Οικονομικών, ταξίδια και επαφές του Πρωθυπουργού μας, δηλώσεις ξένων «εταίρων» μας (εταίρες έλεγαν στην αρχαιότητα τις γυναίκες ελευθερίων ηθών, τις πόρνες δηλαδή) και δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.
Κάποιοι μιλούν για μια κρίση, προσωρινή που γρήγορα θα περάσει και θα…φτιάξουν τα πράγματα, οι περισσότεροι όμως λένε ότι έχουμε περιέλθει στην χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσαμε να φθάσουμε από καταβολής Ελληνικού Κράτους.
Τι να περιμένει όμως κανείς από μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα και εισάγει τα πάντα; Τι να περιμένει κανείς όταν ένας Λαός ζει με δανεικά;
Για να αντιληφθούν οι αναγνώστες το μέγεθος του προβλήματος (εκτός από αυτά που ζουν και υφίστανται καθημερινά), καταγράφω τίτλους εφημερίδων:
Έρχεται θύελλα με σκληρή λιτότητα.
Αναξιόπιστη η Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η χώρα μας δεν παράγει τίποτα. Μόνο εισάγει.
Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου.
Ματώνει η Ελλάδα.
Έφυγαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό καταθέσεις 10 δις ευρώ.
Πού πήγαν τα λεφτά;
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα.
Η οικονομική ύφεση θα έχει χρονική διάρκεια.
Δηλώσεις πολιτικών:
Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής. Αστειότητες τα περί εξόδου από την ευρωζώνη».
Αντ. Σαμαράς: «Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς της Ελληνικής οικονομίας».
Αλ. Παπαρήγα: «Η κρίση είναι τεχνητή για να κερδίσουν οι κεφαλαιοκράτες».
Αλέξης Τσίπρας: «Λαμόγια είναι όσοι μας κυβερνούν».
Γ. Καρατζαφέρης: «Βάζω πλάτη για να σωθεί η χώρα».
Απ. Κακλαμάνης: «Στη δικαιοσύνη όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα».
Θ. Πάγκαλος: «Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. κατάστρεψε την Ελλάδα».
Τα παραπάνω είναι λίγα από τα γραφθέντα και λεχθέντα, για να αντιληφθεί κανείς που βρισκόμαστε.
Ξεχάστηκαν πια τα ονόματα: Γκαργκάνας, Αλογοσκούφης, Σημίτης, Παπαθανασίου Φάνη Πάλλη Πετραλιά και μπήκαν στη ζωή μας νέα…Ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπως: Όλι Ρεν, Θαπατέρο, Άνγκελα Μέρκελ, Σαρκοζί, Βόλφγκανγκ, Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Τρισέ!!!
Η χώρα διέρχεται δύσκολες στιγμές και οι δανεισμοί πάνε σύννεφο! Προχθές δανείστηκε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου 7 δις ευρώ με επιτόκιο 5,9%. Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι (γιατί οι κουμπάροι, τα golden boys, τα λαμόγια και οι αετονύχηδες με τις off shore εταιρείες δεν πληρώνουν φόρους) να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, με περικοπές των μισθών- επιδομάτων, την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα, τα ποτά, τη βενζίνη και την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ είναι γνωστό ότι η κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων την τελευταία 20 ετία αποτελεί την αιτία του κακού.
Έπρεπε Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών και εκατοντάδες άλλοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» να πάνε στη φυλακή για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πού όμως τέτοια ευαισθησία από τα πάσης φύσεως παχύδερμα (αριστερούς- κεντρώους- δεξιούς). Απλώς διακηρύττουν: «Η χώρα διέρχεται δύσκολες στιγμάς».
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, ενώ η Τουρκική κορβέτα προκλητικά έπλεε επί μέρες ανοιχτά του Σουνίου, η κ. Μέρκελ επισκέφθηκε…μετά βαϊων και κλάδων την Τουρκία και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ. Δρούτσας πρόκειται να υποβάλλει τα…σέβη του στον Φιλέλληνα Νταβούτογλου σύντομα.

Σχετικά Άρθρα