Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Η Νομαρχία Ξάνθης αποφάσισε να παραχωρήσει εννέα καινούριες άδειες για περίπτερα που θα ανοίξουν όλα μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Οι άδειες αυτές δόθηκαν σε πολυτέκνους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Επικοινωνήσαμε με την Νομαρχία για να μάθουμε τα ονόματα των δικαιούχων αλλά εισπράξαμε αρνητική απάντηση, καθώς όπως μας είπαν δεν μπορούν να μας τα ανακοινώσουν. Τον Δεκέμβριο του 2009 δόθηκαν από τη Νομαρχία 6 άδειες σε πολύτεκνες οικογένειες, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ενέκρινε τρεις ακόμα άδειες που δόθηκαν σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια η Νομαρχία έδωσε περιθώριο 30 ημερών στον Δήμο για να ορίσει τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα περίπτερα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Πολεοδομία όρισαν και πρότειναν τα σημεία τοποθέτησης των περιπτέρων τα οποία είναι:- Στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και Σαγγαρίου,- στην οδό Θεοδώρου Δούκα- στον συνοικισμό Ανθούπολης στις πετρελαιοαποθήκες,- στον συνοικισμό Νέας Χρύσας στο τρίγωνο Γ. Πολίτη, Α. Παπάγου και Ηλία Γεραγά- στον συνοικισμό Νεάπολης στην Εκτενεπόλ, στην οδό Γηροκομείου- στην Λεωφόρο Στρατού- στην οδό Βλαχοπούλου και Ανδρέου Δημητρίου- στον συνοικισμό Παλιννοστούντων- στην οδό Κονδύλη και Τυρολόης Ωστόσο η Δημαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις της Λεωφόρου Στρατού, για να μην γίνει το περίπτερο κοντά στον κόμβο με τα φανάρια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την στάση διερχόμενων οδηγών, ενώ και το σημείο στην οδό Βλαχοπούλου θεωρήθηκε πως θα επιβαρύνει επιπλέον την κυκλοφορία.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Σκοντάφτει η ενημέρωσή μας από την ΕΤΕΝΕΞ όπως και από την ΕΑΠΑΞ…
Μεταξύ όλων των άλλων φιλολογικού χαρακτήρα που περιέχονται στο δελτίο τύπου- δήλωση του Δημάρχου για όσα του καταλογίζουν οι «Πολίτες για την Αλλαγή», υπάρχει και η παρακάτω …υπενθύμιση, ως απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων:
«Θυμίζω δε στην αντιπολίτευση και δη στην παράταξη του κου Πούλιου, ότι έχει σε κάθε νομικό πρόσωπο, συμβούλους ή μέλη του συνδυασμού του, που είχαν και έχουν πρόσβαση σε όσα στοιχεία ζητούν, που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, τον παραπέμπω δε εκεί για να ενημερωθεί καλύτερα».

ΑΓΩΝΑΣ

Σε τριήμερη απόχη από τις δικαστικές αίθουσες και τα καθήκοντά τους κατέρχονται από σήμερα οι δικηγόροι της χώρας αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να τους υπαγάγει στο καθεστώς του ΦΠΑ. Την κάθετη αντίθεσή τους εκφράζουν και οι δικηγόροι του νομού Ξάνθης οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην αποχή από τα καθήκοντά τους που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τις 23, 24 και 26 Μαρτίου.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Σκληρές προσωπικές αιχμές της Κυριακάτικης «Ελευθεροτυπίας» κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη ότι, «συνεχίζει την αδιαφάνεια στη Συνεταιριστική εταιρεία ΣΕΚΑΠ»!!!!
Μόλις λίγες μέρες μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» για την ΣΕΚΑΠ , η Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» στην ουσία υιοθετεί και επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις μας με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τσιακίρογλου που δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο και τίτλο,. «Όπου καπνός, κομματικός διορισμός!», τονίζοντας στον πρόλογό της: «ΣΕΚΑΠ: Από τις προεκλογικές προαγωγές της Ν.Δ. στο νέο συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά Άρθρα