Γενική

Casper…το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης

Καταγγελίες από μέλη του οργάνου

Σκληρή κριτική κάνουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ξάνθης Παναγιώτης Ποτόλιας και Αντώνης Μήτρου για την δυσλειτουργία του οργάνου παραθέτοντας με στοιχεία τα λεγόμενα τους.
Αρχικά αναφέρονται στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. σχολιάζοντας: Λογικό οι νέοι της Ξάνθης να μην γνωρίζουν!!!
Ειδικότερα σημειώνουν: «Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτελούν το θεσμό που δίνει στους νέους, από 15 έως 28 ετών, τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα κοινά του τόπου τους. Αποτελούν αυτόνομες δομές ενεργής συμμετοχής και έκφρασης των νέων στις τοπικές κοινωνίες. Στην πράξη, σε κάθε δήμο και κοινότητα δημιουργήθηκε (Μάρτιο 2008) Τοπικό Συμβούλιο Νέων, μετά τη διενέργεια των εκλογών, το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση των ζητημάτων και των αιτημάτων που απασχολούν την τοπική νεολαία. Τα αιτήματα αυτά, καθώς και τα συμπεράσματα που θα συνάγονται από το εκάστοτε Συμβούλιο, θα προωθούνται μέσω του Προέδρου του Συμβουλίου στις συνεδριάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και στη συνέχεια θα δρουν από κοινού για την προώθησή τους. Ήταν η πρώτη φορά, που σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε κρατικό επίπεδο, δόθηκε η δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν θεσμικά, να διατυπώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής τους κοινωνίας. Πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Πέρα από μικροπολιτικές αγκυλώσεις και κολλήματα. Έτσι και στον δήμο μας δημιουργήθηκε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Ξάνθης , το οποίο αποτελείται από 9 μέλη».
Στην ερώτηση για το τι συμβαίνει με το ΤΟ.ΣΥΝ. Ν. Ξάνθης απαντά ο Παναγιώτης Ποτόλιας: «Ανήκοντας στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης και εγώ και ο Αντώνης Μήτρου , έχουμε απασχολήσει πολλές φορές τα Μ.Μ.Ε. για την ΑΠΟΥΣΙΑ και την ΑΠΡΑΞΙΑ του! Δίχως να γίνομαι πάλι κουραστικός θα περάσω κατευθείαν στο δια ταύτα και θα αναφέρω το τι έχει γίνει και το τι ΔΕΝ έχει γίνει σε αυτά τα 2 χρόνια.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ (Σε 2 χρόνια):
1. Λιγοστές συνεδριάσεις και αυτές μέχρι 2/2009
2. 1 πολιτιστική εκδήλωση (Ροκ συναυλία)
3. 1 Γενική Συνέλευση(2008)- Στην οποία έπαιρναν μέρος όλα τα μέλη του μητρώου ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης , προκειμένου να ψηφιστεί το ετήσιο πρόγραμμα δράσης . Ήταν μια ΣΤΗΜΕΝΗ διαδικασία διότι δεν έγινε συζήτηση περί των θεμάτων και με συντονιστή πρώην εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.
4. Παρουσία μελών του συμβουλίου στην τηλεοπτική εκπομπή Γυρίσματα του καναλιού ΣΚΑΙ (TV Celebrities)
ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ:
1. Συνεδριάσεις από 2/2009 μέχρι σήμερα
2. Γενική συνέλευση για το 2009
3. Παραχώρηση ξεχωριστού χώρου για το ΤΟ.ΣΥ.Ν. , από τον Δήμο , όπως έτσι ορίζει το καταστατικό
4. Εθελοντική Αιμοδοσία προς τιμή του μακαριστού Χριστόδουλου , η οποία έμεινε μόνο στα χαρτιά
5. Ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκε στην Συνέλευση του 2008 και η παραλαβή των ανάλογων κονδυλίων για πραγματοποίηση αυτού (Εκτός αν … Που είναι τα λεφτά οεο;;)
6. Απουσία του ΤΟ.ΣΥ.Ν. από τις γιορτές Παλιάς Πόλης
7. Απουσία του ΤΟ.ΣΥ.Ν. από το Καρναβάλι Ξάνθης
8. Απουσία του ΤΟ.ΣΥ.Ν. από τις Γιορτές Νεολαίας
9. Καλύτερα να μην βάλω άλλες απουσίες γιατί θα μείνει μετεξεταστέο!!!»
Καταλήγοντας προτείνει: «Πρέπει το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης να δηλώσει παρών , δίπλα στην νεολαία και στα προβλήματα της πόλης μας . Να μην αφήσουμε για ακόμα μια φορά έναν τέτοιο θεσμό να πάει ανεκμετάλλευτος.
Εγώ και ο Μήτρου Αντώνης δηλώσαμε ότι έχουμε όρεξη και θέληση να ασχοληθούμε με την λειτουργία και τα δικαιώματα των ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ας αφήσουν λοιπόν ορισμένοι την δημοσιότητα και την απραξία των μεγαλοπρεπών θέσεων τους και ας ασχοληθούν με την ΟΥΣΙΑ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ… Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ».

Σχετικά Άρθρα