Γενική

Τα κάναμε και πάλι μούσκεμα Λεβαδειακός – Ξάνθη 2-1

Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Λεβαδειακός που επικράτησε 2-1 της Ξάνθης, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τρεις αποβολές, χάρη στα δύο γκολ του Γιώργου Μπάρκογλου, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Η εικόνα του αγώνα:
Ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα κι από τις δύο πλευρές επεφύλασσε η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με την Ξάνθη, κάτι που φάνταζε λογικό από τη στιγμή που αμφότεροι τα παίζουν όλα για όλα για την παραμονή στην κατηγορία.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 12 προήλθε από απευθείας εκτέλεση… πλαγίου από τον Κόλτζο, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να κατευθύνεται προς την εστία της ακριτικής ομάδας, ωστόσο ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Πόι σκόραρε με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής Τσινιάρης, όμως, σταμάτησε την φάση (η οποία θα συζητηθεί) καταλογίζοντας οφ σάιντ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.
Το επόμενο 20λεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στον Λεβαδειακό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία στα καρέ των φιλοξενούμενων.
Έτσι φτάσαμε αισίως στο 41 ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια. Οι Βοιωτοί λογάριαζαν χωρίς τον Μπούνγκα όμως, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Πόι και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.
Η απάντηση του Λεβαδειακού ήταν άμεση και μάλιστα με διπλή ευκαιρία του Ναπολεόνι, τρία λεπτά αργότερα. Ο Ιταλός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθη της άμυνας της Ξάνθης και βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στην εξέλιξη της φάσης, τα νέα λάθη των «ακριτών», έφεραν τον άσο των Ναπολεόνι απέναντι από τον Αυστριακό γκολκίπερ, τον οποίο ντρίμπλαρε, στη συνέχεια πλάσαρε σε κενή εστία, όμως ο Φλίσκας σαν από μηχανής Θεός έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.
Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο, ώσπου φτάσαμε στο 61 ο λεπτό της αναμέτρησης και το σκηνικό άλλαξε άρδην, όταν ο διαιτητής Τσινιάρης απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Πόι, ενώ την ίδια μοίρα είχαν και οι Αλεξίου, Παπαδημητρίου ένα λεπτό αργότερα που διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Λεβαδειακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισε να σφυροκοπεί τα καρέ της Ξάνθης, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Νίκος Κεχαγιάς.
Οι πολλές «επισκέψεις» των Βοιωτών στα καρέ των φιλοξενούμενων δεν έφερναν αποτέλεσμα, μέχρι που φτάσαμε στο 88ο λεπτό (κι ενώ είχαν αποβληθεί για διαμαρτυρίες οι Νίκος Κεχαγιάς και Γιώργος Κασναφέρης, τρία λεπτά αργότερα), όπου ο Μπάρκογλου ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Αγκάλι.
Ο ίδιος παίκτης έδωσε την χαριστική βολή στην Ξάνθη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ακριτών» που πλέον βρίσκονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κοντά στον υποβιβασμό.
Το κλειδί:
Η αποβολή δύο παικτών της Ξάνθης στο 62 ο λεπτό έδωσε χώρους στον Λεβαδειακό, ο οποίος δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες από εκείνο το σημείο κι έπειτα.
MVP:
Αναμφισβήτητα ο Γιώργος Μπάρκογλου που με τα δύο γκολ του οδήγησε μετά από παρά πολύ καιρό τον Λεβαδειακό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Αδύναμος κρίκος:
Η έλλειψη ψυχραιμίας του πολύπειρου Παπαδημητρίου, άφησε την Ξάνθη με εννέα παίκτες σε ένα σημείο που η ακριτική ομάδα χρειαζόταν την εμπειρία του και εν τέλει πλήρωσε την απουσία του.
Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών), Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γ. Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)
Συνθέσεις
Λεβαδειακός:
Λόπεθ Βαλιέχο , Γιάννης Αλεξίου, Γιώργος Κόλτζος (73 Φελίπε Σερτζίνιο), Γιώργος Μπάρκογλου, Μοχαμάν Αμπουμπακαρί, Γιάννης Ταραλίδης (84 Κίκε Σόλα), Μαρσέλο Γκονζάλες, Γιώργος Ζησόπουλος, Μπράνκο Σερζ (46 Ίκερ Μπεγκόνια), Στέφανο Ναπολεόνι, Βίκτορ Αγκάλι
Ξάνθη:
Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Φλορίν Στίνγκα, Εμμανουήλ Μπέρτος, Θανάσης Κωστούλας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Σπύρος Βάλλας, Κώστας Φλίσκας, Ντιέγκο Κιντάνα (77 Παντελής Ριζογιάννης), Μάουρο Πόι, Μάρεκ Ζίεντσουκ (74 Δημήτρης Σουάνης), Μπούγκα Μουγκουρέλ.

Σχετικά Άρθρα