Γενική

«Μαύρα» σύννεφα στην Ξάνθη!

Άσχημη ψυχολογία, άσχημος καιρός! Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και με το βάρος της ήττας 3- 0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, αποτέλεσμα που βάζει την ομάδα σε περιπέτειες, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση της Ξάνθης.
Πριν την έναρξη, ο Νίκος Κεχαγιάς μίλησε για λίγη ώρα στους ποδοσφαιριστές του, προσπαθώντας από τη μια μεριά να επισημάνει τα λάθη που γίνονται και τα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν και από την άλλη να στρέψει την προσοχή τους στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό, που απέκτησε πλέον μεγάλη σημασία.
Μαντρώθηκαν!
Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ο Κώστας Φλίσκας δεν γυμνάστηκαν. Ο πρώτος ζήτησε και πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους και ο δεύτερος λόγω ίωσης.
«Μαντρωμένοι» είναι οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο.
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος ήταν έξω φρενών από την εμφάνιση και κυρίως την εικόνα των παικτών του Νίκου Κεχαγιά, στον οποίο κατέστησε σαφές (παρόντων και των Πιαλόγλου, Κωνσταντινίδη και Κασναφέρη) ότι δεν θα ανεχτεί παρόμοια αδιαφορία στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.
Το να μείνουν εσώκλειστοι είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να παρθεί στην παρούσα φάση, ώστε να «σφίξουν» τα λουριά και είναι χαρακτηριστικό ότι στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, όπως και οι Κωνσταντινίδης και Κασναφέρης.
Είναι η τρίτη φορά στα 20 και πλέον χρόνια παρουσίας του Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη που αποφασίζεται αυτό το μέτρο, με την πρώτη εξ αυτών να προσδιορίζεται τη σεζόν 2002- 03 (η Ξάνθη είχε χάσει στα Πηγάδια από τον Ακράτητο και οι ακρίτες είχαν μείνει «μαντρωμένοι» μία βδομάδα) και τη δεύτερη τη σεζόν 2006- 07, όταν η Skoda είχε ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στα Πηγάδια από τον Ηρακλή.
Ο Νίκος Κεχαγιάς τα «έχωσε» στους παίκτες του, λέγοντας ότι «δεν δείξατε καθόλου πάθος και διάθεση. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Προσέξτε στη συνέχεια. Ο κ. Πανόπουλος μου διεμήνυσε να σας μεταφέρω τη δυσαρέσκειά του. Κοιτάξτε να συνέλθετε προτού είναι αργά. Το ματς με τον Λεβαδειακό είναι τελικός».
Στα αγωνιστικά, οι Λουτσιάνο και Φλίσκας δεν προπονήθηκαν προχθές, ενώ ο δεύτερος και ο Μαρσελίνιο συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες (επτά και τέσσερις αντίστοιχα).

Ο Σουλεϊμάν για τη νίκη επί της Ξάνθης
Ο Σουλεϊμάν Όμο δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τον Πανιώνιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει να δει την ομάδα του να προοδεύει, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν της αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά.
Σουλεϊμάν, ποια είναι τα πιο σπουδαία πράγματα που κρατάει ο Πανιώνιος από τη νίκη της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη;
«Κάναμε μια νίκη που την θέλαμε και ήμασταν όλη στην ομάδα αποφασισμένοι γι’ αυτήν. Είχαμε λίγο άγχος στο ξεκίνημα καθώς ήταν ένας αγώνας κρίσιμος βαθμολογικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Αυτό που βλέπω εγώ στα αποδυτήρια είναι η μεγάλη χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων των συμπαικτών μου διότι κάναμε αυτό που έπρεπε. Είχαμε αρκετό καιρό να νιώσουμε τόση χαρά μετά από μια εμφάνισή μας.
Τέτοιες νίκες δεν βοηθάνε μόνο στο βαθμολογικό τομέα αλλά κυρίως στην ψυχολογία μιας ομάδας αλλά και στο διάθεση του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Με την καλή ψυχολογία πιστεύω πως θα κάνουμε καλές εμφανίσεις στην συνέχεια και ως το τέλος του πρωταθλήματος. Το έχουμε ανάγκη διότι ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία με καλή απόδοση ανάλογη με τις πραγματικές του ικανότητες».

Σχετικά Άρθρα