Γενική

Συνέλαβε εγκληματική οργάνωση

Επιτυχία Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από τρεις Βούλγαρους, δύο άντρες και μια γυναίκα συνέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης. Οι δύο άντρες 35 και 37 χρόνων και η 28 χρονη γυναίκα είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση με σκοπό την διάπραξη κλοπών με την μέθοδο της αναρρίχησης, τόσο στην Ξάνθη όσο και στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Θεσπρωτίας, καθώς στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων- χρυσαφικών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από το τμήμα Ασφαλείας κλήθηκαν οι παθόντες των κλοπών στους οποίους υπεδείχθησαν τα ανευρεθέντα κλοπιμαία, μέρος αυτών αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν νομότυπα.
Επιπροσθέτως μέρος των κλοπιμαίων οι δράστες το πούλησαν σε 29χρονο κάτοικο του Δροσερού Ξάνθης έναντι αδιευκρίνιστου τιμήματος. Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 29χρονου ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία καθώς και ένα πιστόλι άγνωστης μάρκας και προέλευσης με αποξεσθέντα στοιχεία καθώς και πέντε φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα.
Όλοι οι δράστες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα