fbpx
Γενική

Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο οικονομικός απολογισμός Θ.Λ.Ε.

Το Καρναβάλι των Ερωτευμένων 2010 πέρασε στην Ιστορία. Και εάν βοηθούσε ο καιρός και δεν ήταν δυσμενής η οικονομική συγκυρία θα επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα που θυμάμαι, με ελάχιστες παρατηρήσεις και αρνητικά σημεία.
Άφησε μια γεύση χλιδής αλλά και μεθυστικής ύπνωσης, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πόσο κόστισε!
Άραγε ο απολογισμός που θα παρουσιαστεί θα είναι ο πραγματικός ή υπάρχουν κρυφά κονδύλια στον Δήμο που θα μειώσουν τα κόστη;
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο πρώτο του καρναβάλι 2007 ο κος Φανουράκης δημοσιοποίησε τον οικονομικό απολογισμό των τότε ΘΛΕ, μέσα σε 2-3 μέρες από την λήξη τους, πράγμα που μου είχε προξενήσει αρίστη εντύπωση σε σημείο να πλανηθώ πλάνη οικτρά ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην διαχείριση του Δήμου.. νέοι άνθρωποι, νέα ήθη!
Αντιθέτως, τώρα πληθαίνουν οι φωνές ότι ο κος Δήμαρχος και εξέχοντες σύμβουλοι, κυρίως απ εκείνους που διαχειρίζονται χρήματα, ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά πολλά χρήματα ενόψει και των εκλογών του Νοεμβρίου… Το σπάταλο (κατά τα φαινόμενα) Καρναβάλι 2010 μήπως εντάσσεται και αυτό στην προεκλογική εκστρατεία του Δημάρχου; Δεν πρέπει αυτές οι φωνές να αποκρουστούν άμεσα;
Πρέπει, λοιπόν, να δημοσιοποιηθεί ο οικονομικός απολογισμός, αναλυτικά, για να πειστούν οι πολίτες ότι τα χρήματά τους τα διαχειρίζονται σωστά εκεί στον Δήμο. Οι όποιες σκιές πρέπει να εξαλειφθούν έως τις εκλογές της 14 ης Νοεμβρίου 2010.
Και μάλιστα η σωστή διαχείριση πρέπει να επιτηρηθεί και από σύσσωμη την αντιπολίτευση, πρέπει να τεθεί υπό «καθεστώς επιτήρησης» ο Δήμος, διότι κατά τα «μουρμουρούμενα» και κατά τα «είθισται» η διοικούσα Δημοτική Παράταξη προτίθεται να ξοδέψει για να επανεκλεγεί. Και όταν με το καλό αλλάξει χέρια ο Δήμος, η νέα Δημοτική αρχή, οφείλει από τώρα να διαβεβαιώσει τους Δημότες, ότι θα διενεργηθούν έλεγχοι σε βάθος χρόνου στο παρελθόν για να μπορέσει το σύστημα να ανασάνει αλλά και να απαλλαγεί από τις όποιες υπόνοιες…
Όταν ο κος Δήμαρχος που δηλώνει (9- 2- 2010 Φωνή της Ξάνθης) «ότι η κατάσταση είναι τραγική, ότι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι και ότι μπορεί να κινδυνεύουν και οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων», δεν μπορεί να πραγματοποιεί ένα τόσο δαπανηρό Καρναβάλι, χωρίς να κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί .. άφρων. Αν είναι ή δεν είναι προεκλογική περίοδος ολίγον ενδιαφέρει τους πολίτες οι οποίοι οφείλουν να ψηφίσουν με γνώμονα την μέχρι τούδε πορεία της νυν Δημοτικής αρχής καθώς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με γνώμονα την διαπλοκή τους με την …παχιά αγελάδα. Διότι τότε θα φουντάρουμε όλοι μαζί.
Τα ίδια περίπου λέει και ο μεγάλος θεωρητικός της Δημοτικής παράταξης της συμπολίτευσης κος Φωτιάδης σε συνέντευξή του (17- 2- 2010 Φωνή της Ξάνθης), από την οποία σας παραθέτω αποσπάσματα (θα ευχόμουν να τα κοινοποιούσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο): «..όταν παράγεις δέκα και ξοδεύεις πενήντα.. Τα αίτια της κρίσης που περνάμε…είναι η διαφθορά των πολιτικών, η κατάπτωση των ηθικών αξιών, η παρακμή και η έλλειψη προτύπων στην κοινωνία, η έλλειψη παιδείας και η λειτουργία με τις ευλογίες πολλών κερδοσκόπων…Δεν κοκκινίζουν οι ξεδιάντροποι που έφτασαν τον τόπο…το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επανεκλεγούν, τίποτε άλλο. Γι αυτό πρέπει όλους αυτούς τους «κοπρίτες» να τους δείχνουμε την δυσαρέσκειά μας, να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι δεν τους θέλουμε πια, μας προκαλούν «αηδία». Όμως δεν το κάνουμε είτε από ευγένεια, είτε γιατί ανήκουν στο δικό μας κόμμα, είτε γιατί τακτοποίησαν το παιδί μας και είμαστε υποχείριό τους… Πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες. Πρέπει με σοβαρότητα να κάνουμε «αιματηρές» οικονομίες, άτομα, οικογένειες, σύλλογοι, τοπική αυτοδιοίκηση…».
Κατά τα φαινόμενα και κατά την γνώμη μου- που είναι και πολλών άλλων γνώμη- δεν φαίνεται να κινήθηκε το φετινό Καρναβάλι στο πνεύμα αυτού του λαμπρού αυτοδιοικητικού … Για τον λόγο αυτόν πρέπει το συντομότερο δυνατόν να δημοσιευτεί αναλυτικός οικονομικός απολογισμός του Καρναβαλιού 2010. Για να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν οι μουρμούρες της «πιάτσας». Ο κος Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία ώστε να γνωρίσουμε το συντομότερο δυνατόν τα φλέγοντα «νούμερα» και κόστη, να σταθεί ηγετικά επικεφαλής και να αναλάβει την ευθύνη της παράταξής του που παραπαίει.

ID

Ο Δημήτρης Βορίδης είναι πολιτικός μηχανικός και έχει ταχθεί υπέρ του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή.

Σχετικά Άρθρα