Γενική

Κλοπές και πλημμύρες απασχόλησαν τη συνεδρίαση

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Με τις καθιερωμένες ενημερώσεις του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη για διάφορα θέματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα στο νομό μας, ξεκίνησε η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου του μήνα Φεβρουάριου.
Όπως είναι γνωστό, τα φαινόμενα των κλοπών έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού καθημερινά υπάρχουν πολλά κρούσματα σε όλον το νομό. Ο Νομάρχης Ξάνθης, ύστερα από αναφορά στο θέμα του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα συμβάντα, τα οποία πληθαίνουν συνεχώς, λέγοντας ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει κατάλληλα μέτρα, με σκοπό την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, κάτι το οποίο δήλωσε επανειλημμένα και ο ίδιος με προσωπική του ανακοίνωση στον τοπικό τύπο.
«Το θέμα της εγκληματικότητας είναι οριζόντιο και διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη όλη τη χώρα. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο μας απασχόλησε και μας απασχολεί. Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο έχω καταθέσει αιτήματα, για να απομακρυνθούν οι επαίτες, όχι μόνο από την Ξάνθη, αλλά και από όλα τα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, περίπου πριν ένα χρόνο είχα καταθέσει πρόταση για αυστηροποίηση του υφισταμένου ποινικού πλαισίου, δεδομένου ότι κατά την εκτίμησή μας και κατά την εκτίμηση των υπηρεσιών της κοινωνικής πρόνοιας, πρόκειται για οργανωμένη παρουσία επαιτών», δήλωσε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Ενημέρωση όμως από το Νομάρχη Ξάνθης πραγματοποιήθηκε και για τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας, τα οποία προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε πολλά σημεία του νομού. Ο κ. Παυλίδης είπε ότι η νομαρχία έκανε το καθήκον της και επενέβη, όπου ήταν απαραίτητο. Κυριότερη ζημιά ήταν αυτή της κατολίσθησης στο 7 ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης και Εχίνου, όπου παρατηρήθηκε «φούσκωμα» μεγάλου βράχου, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι άμεσος. Τα συνεργεία της νομαρχίας επενέβησαν έγκαιρα, αποκαθιστώντας το πρόβλημα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο εργάζονται ακόμα συνεργεία.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το θέμα της ανέγερσης 18 κατοικιών, σε ένα οικόπεδο, οι οποίες θα στεγάσουν άτομα με διανοητική καθυστέρηση. Συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση συμφώνησαν με το θέμα, ψηφίζοντας ναι, ενώ η ελάσσονα αντιπολίτευση, δια στόματος του κ. Φωτιάδη, υποστήριξε ότι θα δημιουργηθεί ένα «γκέτο», ψηφίζοντας όχι.
Τιπ κυρίως θέματος

Φώτης Καραλίδης«Θέτω ένα θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τις κλοπές, που λαμβάνουν χώρα στο νομό μας. Πέραν αυτού, έχει δημιουργηθεί ένα έντονο ζήτημα στα φανάρια της πόλης, με επετειακά κρούσματα. Νομίζω ότι η τοπική αρχή, σε συνδυασμό με την αστυνομία, θα πρέπει να επιληφθούν των ζητημάτων, διότι οι πολίτες δεν μπορούν να γίνονται ούτε κοινωνοί τέτοιων φαινομένων, αλλά και ούτε να υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες μιας τέτοιας επιδρομής στην περιοχή μας».

Η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το μήνα Φεβρουάριο διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας στο νομαρχιακό μέγαρο, με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης ήταν στις θέσεις τους, με κάποιες απουσίες. Τα περισσότερα θέματα κρίθηκαν θέματα ρουτίνας και αφορούσαν σε διάφορες εγκρίσεις, ενώ αποσύρθηκε και ένα θέμα, το οποίο ήταν προς συζήτηση. Τη συνεδρίαση πάντως άνοιξε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, με το μείζον θέμα των κλοπών στο νομό μας, αλλά και το καταστροφών από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα