Γενική

Πλουσιότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Πλουσιοπάροχο κρίθηκε τα φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό, αφού όπως φαίνεται η οικονομική κρίση έκανε πολλούς πολίτες μας καθήσουν στο σπίτι τους. Οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μάλιστα από το 2004 δεν παρατηρήθηκε αύξηση αυτών, όπως είπε σε παλαιότερή του συνέντευξη στην «ΧΝ», ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης Γιώργος Μπατζακίδης. Η αγορά της Ξάνθης είχε εφοδιαστεί με τις κατάλληλες ποσότητες κρεάτων, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε. Σε ότι αφορά το κρέας, στην περιοχή μας προτιμήθηκε μάλλον το χοιρινό, παρά η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, έθιμο το οποίο είναι ξενόφερτο. Το κόκκινο κρέας, είχε τον πρώτο λόγο στο ξανθιώτικο τραπέζι, ενώ και η γαλοπούλα κατέχει υψηλή θέση, χάνοντας όμως τη μάχη από το χοιρινό και το μοσχαρίσιο. Η οικονομική κρίση περιόρισε τις εκδρομές και τις εξορμήσεις των Ξανθιωτών, οι οποίοι επέλεξαν την οικογενειακή ατμόσφαιρα στο σπίτι, γεγονός που αύξησε την κίνηση στην αγορά των κρεάτων.
«Μπορούμε να πούμε ότι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήταν καλύτερο από το περσινό, διότι σε περιόδους ανέχειας και «βαθιάς» κρίσης, ο κόσμος προτιμά να κάθεται σπίτι, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης των δικών μας προϊόντων. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε λίγο καλύτερα από ότι ήμαστε πέρσι. Η ποιότητα των κρεάτων ήταν πολύ καλή. Ο Ξανθιώτης καταναλωτής ξέρει και γνωρίζει από καλά κρέατα και φυσικά είναι σε θέση να αναγνωρίζει την ποιότητα. Το χοιρινό κρέας προτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Ξανθιώτες, σε όλες τις μορφές του. Εξάλλου στην περιοχή της Θράκης δεν είναι διαδεδομένη η γαλοπούλα. Μετά το χοιρινό, στις προτιμήσεις των Ξανθιωτών ακολούθησαν τα μοσχαράκια και τα αμνοερίφια», είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης Γιώργος Μπατζακίδης.

Σχετικά Άρθρα