Γενική

Γιώργος Παραστατίδης: «Αν ψηφίσετε τον προϋπολογισμό, όλοι είστε συνένοχοι»

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΝΗΡΙΑΣ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε κλίμα έντασης και υψηλών τόνων διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιστωνίδας, η οποία αφορούσε στην έγκριση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2010 και έλαβε χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το έτος 2009, την περασμένη Τετάρτη.
Η αντιπολίτευση του δήμου, «είδε» πολλές ασάφειες στον προϋπολογισμό, μέλη της οποίας άσκησαν έντονες πιέσεις και κριτική, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιώργος Παραστατίδης, δε δίστασε να τον χαρακτηρίσει «βιομηχανία πονηριάς». Η φράση αυτή, «αντλήθηκε» από τη μελέτη για το έργο απομάκρυνσης μπαζών, από τον οικισμό του Πετεινού, μια απομάκρυνση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη, έχει ήδη πραγματοποιηθεί από ιδιώτη, ο οποίος χρειαζότανε τα μπάζα.
«Πριν από δύο μήνες, διαμαρτυρήθηκα έντονα, εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, για μια ανάθεση μελέτης 3.570 ευρώ, για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Πετεινού. Θέλω να πάμε στο συγκεκριμένο σημείο, για να δείτε ότι δεν υπάρχουν μπάζα, ούτε ένα φτυάρι και όμως εξακολουθεί, πέρασε από τη δημαρχιακή επιτροπή, έρχεται και στον προϋπολογισμό, να ψηφίσουμε τη μελέτη. Όταν ρώτησα τι χρειάζεται η μελέτη, ο δήμαρχος μου είπε ότι θα παρέμβει ο εισαγγελέας, αν δεν κάνουμε μελέτη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιώργος Παραστατίδης.
Η αντιπολίτευση του Δήμου Βιστωνίδας, ήρθε αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά, τα οποία αφορούσαν στα αναγραφόμενα ποσά του προϋπολογισμού και έκρινε ότι οι απαντήσεις, οι οποίες δίνονταν από τη μεριά της συμπολίτευσης δεν ήταν επαρκείς, με αποτέλεσμα να προτείνει την αναβολή του θέματος, σε άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που έγινε αποδεκτό και από τη συμπολίτευση.
Τα 15 θέματα της δεύτερης συνεδρίασης της ίδιας ημέρας, κρίθηκαν ως θέματα ρουτίνας, με τα περισσότερα εξ αυτών, να αφορούν σε εγκρίσεις για διάφορα έργα της καθημερινότητας, στους οικισμούς, οι οποίοι απαρτίζουν το Δήμο Βιστωνίδας.

Σχετικά Άρθρα