Γενική

Τρόπους στήριξης της αγοράς αναζητούν οι φορείς της Ξάνθης

Προτάσεις του Προέδρου του Σωματείου Υφασματοπωλών Ξάνθης Γ. Αλεξόπουλου, για τη βελτίωση της αγοράς

Πολλές είναι οι σκέψεις βελτίωσης της αγοράς, οι οποίες εικάζεται ότι, μπορεί να δώσουν μία ώθηση στο καταναλωτικό κοινό, βγάζοντας έτσι τους καταστηματάρχες από το οικονομικό «τέλμα», που έχουν περιέλθει τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υφασματοπωλών Ξάνθης και Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννη Αλεξόπουλο, στις κατ ιδίαν συζητήσεις των επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων, συμφώνησαν όλοι ότι η ενοποίηση των πλατειών, αφαίρεσε αρκετές θέσεις στάθμευσης από το κέντρο της πόλης, γεγονός που «απωθεί» τον κόσμο να προβεί σε αγορές, κυρίως τους κατοίκους των χωριών.
«Πρέπει να πιέσουμε το δήμο, να δημιουργήσει κάποιον χώρο στάθμευσης ή να κατασκευαστεί ένας χώρος παρκινγκ, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να κάτσουμε όλοι οι φορείς να συζητήσουμε, για να δούμε πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους στήριξης της αγοράς. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουμε μία καμπάνια, όπως της Νομαρχίας Ξάνθης με την αφίσα που έβγαλε, παρόλο που είναι λίγο άστοχη, αφού μέσα στις γιορτές, δε γίνονται προσφορές, όπως υπόσχεται. Επίσης, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου, υπάρχει η σκέψη να εκδοθεί μια εκπτωτική κάρτα, με σκοπό να μαζεύεις πόντους, τους οποίους συμπληρώνοντάς τους, να κερδίσεις ένα δώρο», είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Υφασματοπωλών Νομού Ξάνθης και Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννης Αλεξόπουλος.
Άλλες σκέψεις του κ. Αλεξόπουλου, είναι οι συμμετοχές σε κληρώσεις, στις οποίες θα λαμβάνει μέρος ο καταναλωτής από τις αγορές που πραγματοποιεί, καθώς και διάφορα events, τα οποία θα ευχαριστούν τον κόσμο, που κινείται στην αγορά.
«Θέλουμε να γίνουμε ένα τεράστιο υπαίθριο πολυκατάστημα. Εμείς δεν έχουμε φοβία για τα πολυκαταστήματα. Το θέμα είναι να θωρακιστεί πρώτα η τοπική αγορά, ούτως ώστε να μην υπάρχουν φόβοι «κατάρρευσης» της τοπικής αγοράς, σε περίπτωση έλευσης ενός πολυκαταστήματος. Αν γίνει προσιτή η αγορά, αν υπάρχει άνεση στο παρκάρισμα και στο περπάτημα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Υφασματοπωλών Νομού Ξάνθης και Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννης Αλεξόπουλος.

Σχετικά Άρθρα