Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής που έγινε προχθές το βράδυ συζητήθηκε το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με θέμα «παραχώρηση δημοτικής έκτασης νότια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κομοτηνής και του οικισμού Κοσμίου για την δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) με αντάλλαγμα υπηρεσίες (ανταποδοτικά τέλη)», λόγω του ότι ήταν παρόντες πολλοί κάτοικοι που αντιδρούσαν με την συγκεκριμένη χρήση της έκτασης. Το θέμα πήρε αναβολή λόγω αντιδράσεων των κατοίκων, μετά από πρόταση της Νέας Πορείας και συγκεκριμένα του επικεφαλής Τ. Βαβατσικλή να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση.
Παρατηρητής της Θράκης

Είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους κρατούμενους της Φυλακής Κομοτηνής, ενόψει των εορτών, έδωσε ο Αναπληρωτής Νομάρχης Ροδόπης Κώστας Κατσιμίγας την Τετάρτη (23/12), συνοδευόμενος από την Νομαρχιακή Σύμβουλο κ. Παρασκευή Νεστωράκη. Οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας έγιναν δεκτοί και ενημερώθηκαν επισταμένα για τα προβλήματα της φυλακής, που λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, παρά την υπερπληθώρα των κρατουμένων, από τον Διευθυντή κ. Κώστα Καμπάνταη.
Φωνή της Ροδόπης

Την εβδομάδα που πέρασε βρέθηκαν στην Καβάλα Τούρκοι δημοσιογράφοι, από μέσα ενημέρωσης της Κωνσταντινούπολης, προσκεκλημένοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.
Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν από τη Νομαρχία Καβάλας στο πλαίσιο των προσπαθειών και των ενεργειών της Διοίκησης της Νομαρχίας Καβάλας για άμεση και ουσιαστική προβολή του νομού. Η ανάδειξη του νομού ως τουριστικού προορισμού για επισκέπτες από τη γειτονική χώρα, αποτελεί στόχο της Διοίκησης της Νομαρχίας Καβάλας και αυτό σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή του νομού με την ίδια στόχευση και σε άλλες χώρες και φυσικά στην εσωτερική τουριστική αγορά.
Η αποστολή των Τούρκων δημοσιογράφων παρέμεινε στην Καβάλα μέχρι και την Κυριακή που πέρασε οπότε και αναχώρησαν τα μέλη της για την πατρίδα τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε πολλές περιοχές, αξιοθέατα και προορισμούς του νομού τόσο στο νησί της Θάσου όσο και στο υπόλοιπο τμήμα του νομού. Στην προσπάθεια φυσικά όλο αυτό το διάστημα συνέβαλαν και οι Δήμοι Καβάλας, Θάσου, Φιλίππων, Πιερέων, Χρυσούπολης και Ελευθερών.
Ξυράφι

Ξεσπαθώνουν οι Καβαλιώτικες εφημερίδες για την ετεροχρονισμένη υπουργοποίηση του Γιώργου Ντόλιου, εναντίον φυσικά της Θρακιώτικης παρουσίας στην κυβέρνηση.
-Μετά το εφετείο, το πανεπιστήμιο και τον αναπτυξιακό νόμο, τους πείραξε και η εκπροσώπηση της Θράκης.
-Με τίτλους όπως «έλεος, κ. Παπανδρέου», «εμπρός της Θράκης παλικάρια», χρεώνουν στον πρωθυπουργό ότι μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα με την Καβάλα και πρέπει να το πει ξεκάθαρα.
-Αν λογαριάζει να γίνει η Καβάλα προάστιο της Θράκης ας μας το πει, γιατί θεωρούμε εμπαιγμό την κίνηση αυτή, τώρα που έχουμε τρείς βουλευτές με το κυβερνών κόμμα. Θυμούνται την επίθεση που έκαναν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την υπουργοποίηση του συντοπίτη μας Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναρωτιούνται που βρίσκονται τώρα και τι λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας που τότε τα έλεγαν χύμα στην Ν.Δ..
-Τα βάζουν και με τον κ. Δημήτραινα λέκτορα του Δ.Π.Θ. που μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή αναφέρουν ότι η Καβάλα δεν πρόκειται ποτέ να δει εφετείο στην περιοχή της.
-Και τελειώνουν με την επωδό ότι η Καβάλα το 1986 όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ….χάρισε την περιφέρεια στην Κομοτηνή, βρισκόταν στην 3η θέση στο κατά κεφαλήν εισόδημα ενώ σήμερα βρίσκεται στην 32η. «Βάλτε τα δυνατά σας, η τελευταία θέση είναι κοντά, μπορείτε να μας την δώσετε. Συνεχίστε…».
-Το μήνυμα βέβαια μάλλον το πήραν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας. Αναμένουμε αντιδράσεις.
-Όσο για τους συναδέλφους της Καβάλας τους ευχόμαστε καλές γιορτές και υπομονή.
-Όλα θα γίνουν.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα