Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Δήλωσε με δυσαρέσκεια ο νομάρχης Ροδόπης• Στην Κομοτηνή η Κ. Μπατζελή στις 29 Ιανουαρίου Με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης το οποίο ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στη συνεδρίαση επικράτησε η ενημέρωση του νομάρχη για επαφές που πρόσφατα είχε στην Αθήνα αλλά και ο προβληματισμός για την ελλιπή χρηματοδότηση της Διεύθυνσης Δασών. Να σημειωθεί πως στις 29 Ιανουαρίου, σε ημερίδα που θα γίνει στην Κομοτηνή για τον καπνό και το βαμβάκι από τη νομαρχία, είναι καλεσμένη και η υπουργός Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Παρατηρητής της Θράκης

Ως «προσχηματική συζήτηση για έναν νεκρό προϋπολογισμό» αποκάλεσε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το 2010, ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την ομιλία του στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη ραγδαία υποβάθμιση της οικονομίας της Ελλάδος από τους διεθνείς οίκους, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έπεισαν κανέναν.
Φωνή της Ροδόπης

εκλογή μέσα από τη βάση αναμφίβολα είναι μια κατάκτηση για τη Ν.Δ. που ακολούθησε τα βήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέλεξε ως αρχηγό πριν δυο χρόνια το Γιώργο Παπανδρέου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο μεγάλος και αδιαμφισβήτητος νικητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που «χτύπησε» στο κομματικό πυρήνα της Ν.Δ. εκφράζοντας τη φωνή του μέσου Νεοδημοκράτη και κατήγαγε μια θριαμβευτική νίκη δίνοντας προοπτική, όραμα και ελπίδα στους Νεοδημοκράτες. Η Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς ουσιαστικά να φταίει η ίδια επωμίστηκε τα λάθη του πατέρα της, τις αδυναμίες της διακυβέρνησης Καραμανλή και τις αντιπάθειες επιφανών κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα που την στήριξαν και έμεινε εκτός …νυμφώνος. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη έκπληξη αφού με άνισους όρους ανάμεσα στους δυο μεγάλους πήρε ένα ποσοστό που ξεπέρασε το 10%.
Ξυράφι

Ως χαμηλών τόνων πολιτικό περιγράφουν τον Γιώργο Πεταλωτή τα ΜΜΕ των Αθηνών. Ήταν από τους βουλευτές που δούλεψαν σεμνά και ταπεινά αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», που βρήκε με μεθοδικότητα λεπτομέρειες για την «λίμνη» και συνέβαλε για το ξετίναγμα της υπόθεσης του Βατοπαιδίου. -Του ήρθε όμως κεραμίδα όταν τον ειδοποίησαν να κατέβει από την περιοχή του για να αναλάβει υφυπουργός και εκπρόσωπος Τύπου. Δηλώνει όπως αναφέρει ο αρθρογράφος στους συνομιλητές του ότι «ο πρόεδρος μου έκανε μεγάλη τιμή, οφείλω να παλέψω, αλλά δεν θα ενοχληθώ να …φύγω και αύριο αν χρειαστεί». -Βέβαια ο Γιώργος Πεταλωτής για να προσεγγίσει τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν καθημερινά το γνωστό μπρίφινγκ βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο. -Μετά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το 2009 πρόσφερε ένα μοναδικό μπουφέ στο χώρο του υπουργείου με τοπικά προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του. -Έτσι οι πολιτικοί συντάκτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν κρασί της Κομοτηνής, ντολμάδες, τουρσί, μπουρεκάκια με τυρί, ελιές Μαρώνειας, φέτα Δουκίδη, τυρί Τελεμές από την ΕΑΣ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, θρακιώτικες πίτες και λικουρίνο. -Και οι δημοσιογράφοι απόλαυσαν κυριολεκτικά όλες τις γεύσεις, αλλά είχαν και την ευκαιρία να πάρουν μαζί τους στραγάλια, παραδοσιακό καφέ Κομοτηνής, ραχάτ λουκούμ και καριόκες. -Τα σχόλια φυσικά στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ήταν ξεστά και λόγω των ημερών που περιμένουμε. Και δοκιμάζοντας όλη αυτή την πανδαισία των θρακιώτικων γεύσεων οι πολιτικοί συντάκτες ίσως γράψουν και κάτι καλό για την περιοχή μας. -Εκτός από τον έρωτα, τελικά και η ενημέρωση από το στομάχι πιάνεται.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα