Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής όπου έγινε η έγκριση του απολογιστικού πίνακα οικον. έτους 2008 του δήμου Κομοτηνής, καθώς και η έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως οικον. έτους 2008 του δήμου Κομοτηνής. Τα θέματα πέρασαν με την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης επί των οικονομικών αλλά υπήρξε διαφωνία και ως προς την ώρα της συνεδρίασης.
Παρατηρητής της Θράκης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλου, για τις Εξεταστικές Επιτροπές, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αν κάποιος, που δεν γνώριζε ότι το κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Παναγιωτόπουλος κυβερνούσε αυτή την χώρα μέχρι πριν από λίγο, ερχόταν αντιμέτωπος με τις σημερινές του δηλώσεις, θα κατέληγε απλώς στο συμπέρασμα ότι, η Νέα Δημοκρατία, εκφράζει τους έχοντες και κατέχοντες. Και βεβαίως, συγκεκριμένα συμφέροντα. Όμως, δεν πρόκειται μόνον περί αυτού. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποκρίνεται και επιχειρεί να πείσει ότι, το κόμμα που εκπροσωπεί προέκυψε τώρα και μάλιστα, από… παρθενογένεση.
Φωνή της Ροδόπης

Σκόπιμα θέλουμε στα σημερινά Μικροκομοτηναίκα να σας ταξιδέψουμε στα παράξενα του κόσμου αυτά που γίνονται αλλά κανείς δεν τα πιστεύει. Ένας αγρότης, στην Βουλγαρία, αντάλλαξε την γυναίκα του με μια …γίδα επειδή δεν μπόρεσε να του χαρίσει απογόνους! Ο κύριος Stoil Panayo, από την περιοχή Plovdiv, πήγε στην λαϊκή και αντάλλαξε την σύζυγο του με μια οκτώ ετών γίδα! Η πρωτοφανής ανταλλαγή έλαβε μέρος μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αγορά. -«Την προηγούμενη ημέρα ένα φίλος μου είπε πως δεν… είχε καθόλου τύχη με τις γυναίκες και πως του αρέσει η δική μου. Ρώτησα την γυναίκα μου και πήρα την έγκριση της», είπε ο 45-χρονος αγρότης. Ο κύριος αυτός είχε το θράσος να πει πως η γίδα έχει γεννήσει τρία κατσικάκια ενώ η σύζυγος του δεν μπόρεσε να «κάνει» παιδιά! «Η συμφωνία ήταν πιο επικερδής για τον ιδιοκτήτη της γίδας αφού εγώ πήρα γίδα από δεύτερο χέρι ενώ αυτός σύζυγο από πρώτο,» είπε ο σύζυγος.
Ο Χρόνος

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη Δευτέρα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης. Αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια από όλους για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και στις πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση.

Εγκαινιάζοντας τον εθνικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις εκείνες, που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να βουλιάξει η χώρα από το χρέος. Δυστυχώς σ’ αυτόν έλαχε ο κλήρος να πάρει τις επώδυνες αποφάσεις που όμως είναι αναγκαίες αν θέλουμε να ξεφύγει η χώρα από την χρεωκοπία.

Με αιχμή του δόρατος τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη διαβούλευση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κυβέρνηση αυτή καλείται να κάνει ότι δεν έγινε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εξαιτίας του πολιτικού κόστους του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα