Γενική

Aπεργία του ΠΑΜΕ και κινητοποιήσεις γιατρών, ναυτεργατών, δημοσιογράφων

Χθες σε όλη τη χώρα

Πανελλαδική απεργία πραγματοποίησε χθες το ΠΑΜΕ με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Απεργία εξήγγειλαν επίσης η Ομοσπονδία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καθώς και η ΠΟΕΣΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, που πραγματοποιείται για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία ελευθερίας.
Κόντρα ΓΣΕΕ- ΚΚΕ
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν έχει προκηρύξει απεργία για τις 17 Δεκεμβρίου: «Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ» αναφέρει.
Η Γενική Συνομοσπονδία συμπληρώνει ότι η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων, καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία.
«Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες» καταλήγει.
Η γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε τη στάση της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Φαίνεται ότι κάποιοι πιστεύουν ότι όσο περισσότερες απεργίες κάνουν, τόσο πιο ανώδυνα και γρήγορα θα βγούμε από την κρίση».

Σχετικά Άρθρα