Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψαν από τις Βρυξέλλες τριάντα πέντε περίπου νέοι από Ξάνθη και Ροδόπη οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για τρεις ημέρες προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλένας Κοππά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο, να συναντήσουν και να συζητήσουν με ευρωβουλευτές για θέματα αγροτικής οικονομίας αλλά και για προγράμματα που αφορούν στις επιχειρήσεις. Μεταξύ των συμμετεχόντων και η αντινομάρχης στη Νομαρχία Ροδόπης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου που μιλά σήμερα στον ΠτΘ για την ενημέρωση που είχαν, αλλά και για τις εντυπώσεις από το ταξίδι.
Παρατηρητής της Θράκης

80χρονος Κομοτηναίος παρασύρθηκε από χείμαρρο στον ποταμό Βοσβόζη κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό Κομοτηνής το απόγευμα της Τετάρτης (16/12) κατά την προσπάθεια του να διασχίσει το ρέμα με το μηχανάκι του. Διερχόμενοι από την περιοχή, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την γέφυρα της Εγνατίας οδού, επιχείρησαν να τον βοηθήσουν χωρίς αποτέλεσμα όμως και στη συνέχεια ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Κομοτηνής, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου 80χρονου ξεκίνησαν γύρω στις 17:00 το απόγευμα χωρίς όμως μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές να έχει σημειωθεί κάποιο αποτέλεσμα.
Φωνή της Ροδόπης

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη Δευτέρα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης. Αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια από όλους για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και στις πρωτοβουλίες για να βγει η χώρα από την κρίση. Εγκαινιάζοντας τον εθνικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις εκείνες, που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να βουλιάξει η χώρα από το χρέος. Δυστυχώς σ’ αυτόν έλαχε ο κλήρος να πάρει τις επώδυνες αποφάσεις που όμως είναι αναγκαίες αν θέλουμε να ξεφύγει η χώρα από την χρεωκοπία. Με αιχμή του δόρατος τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη διαβούλευση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κυβέρνηση αυτή καλείται να κάνει ότι δεν έγινε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εξαιτίας του πολιτικού κόστους του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Η πορεία αυτή δεν είναι στρωμένη με… ροδοπέταλα, είναι όμως μονόδρομος αν θέλουμε ως χώρα να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία, αλλά και να αποτρέψουμε το οικονομικό… βατερλώ. Δεν επιτρέπεται να φυγομαχήσει κανείς και θα πρέπει να συστρατευθούν όλοι στον υπέρτατο αυτό στόχο, γιατί όσοι λιποτακτήσουν και υπονομεύσουν την εθνική αυτή προσπάθεια θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές.
Ξυράφι

Και όμως την πρώτη της επαφή με τους αυτοδιοικητικούς της Ροδόπης δεν την πραγματοποίησε χθες, η νέα Γενική Γραμματέας Θεοδώρα Κόκλα, αλλά Τρίτη βράδυ σε ξενοδοχείο της Αθήνας. -Ομοτράπεζoί της βρέθηκαν ο νομάρχης Ροδόπης, ο δήμαρχος Αιγείρου και ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης. -Αιτία αυτής της συνάντησης δεν ήταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού αλλά οφείλεται στα φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν την Θράκη, όπου αναμενόταν η επιστροφή των αυτοδιοικητικών μας από διάφορες επισκέψεις σε υπουργεία και το παρθενικό ταξίδι της Θεοδώρας Κόκλα, για να αναλάβει τα καθήκοντα της στο τιμόνι της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. -Ενώ λοιπόν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο της Aegean την Τρίτη το βράδυ και ήρθαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενημερώθηκαν ότι ήταν αδύνατη η προσγείωση και δόθηκε εντολή να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα οπότε φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο και βρέθηκαν Τετάρτη μεσημέρι άπαντες στην Κομοτηνή.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα