Γενική

Οι γιορτές έφθασαν και φέτος

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης*

Στολίστηκαν οι βιτρίνες των καταστημάτων, φωταγωγήθηκαν και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών (φαινόμενο αδιανόητο πριν λίγα χρόνια) και μπήκαμε στην…τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Νέου Έτους και των Θεοφανείων.
Προετοιμάζονται οι Χριστιανοί να ψάλλουν τα «Χριστούγεννα- Πρωτούγεννα», «Πάει ο παλιός ο χρόνος» και «Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί», να φάε γαλοπούλα και μπριζόλες χοιρινές (χοιρινίσιες τις έλεγε η γιαγιά μου, κατά το…μοσχαρίσιες), να πιουν κρασί και ν ανοίξουν σαμπάνιες!!!
Κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν θα έχουν την πολυτέλεια να βρεθούν με συγγενείς και να καθίσουν σε γιορτινά τραπέζια. Καλό θα είναι να δείξουμε την μεγαλοψυχία μας και την ανθρωπιά μας. Να τους χαμογελάσουμε, να τους σφίξουμε το χέρι λέγοντας: «Χρόνια Πολλά» και να τους δώσουμε κάτι από τα περισσεύματα μας για να νιώσουν κι αυτοί (Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, Άθεοι ή Βουδιστές) ότι υπάρχει Θεός και τα ανθρωπάκια που κυκλοφορούν γύρω είναι δημιουργήματα Του.
Εύχομαι ο γεννημένος στη φάτνη της Βηθλεέμ Χριστός να γαληνέψει τις ψυχ΄ρς μας και να θεραπεύσει τις αρρώστιες του σώματος και της ψυχής!!!

* Αντιστράτηγος ε.α.

Σχετικά Άρθρα