Γενική

Αντιστέκεται στην ακρίβεια

Πανέτοιμη είναι η αγορά κρεάτων, για την «επέλαση» των καταναλωτών

Ξεκίνησε δειλά- δειλά με αργά, αλλά σταθερά βήματα, να κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα πρέπει ως ελληνικό και παραδοσιακό να έχει απ όλα. Σε ότι αφορά στο κρέας, στην περιοχή μας προτιμάται μάλλον το χοιρινό, παρά η κατά τα άλλα παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα. Το κόκκινο κρέας, έχει τον πρώτο λόγο στο ξανθιώτικο τραπέζι, ενώ και η γαλοπούλα κατέχει υψηλή θέση, χάνοντας όμως τη μάχη από το χοιρινό και το μοσχαρίσιο.
Οι Ξανθιώτες καταναλωτές επιδίδονται σε έρευνα αγοράς, με σκοπό να εντοπίσουν τις χαμηλότερες τιμές, αφού η οικονομική στενότητα έχει στρογγυλοκαθίσει στα σπίτια των πολιτών. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και μάλιστα από το 2004 δεν παρατηρήθηκε αύξηση αυτών, όπως λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης Γιώργος Μπατζακίδης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη εβδομάδα που πέρασε, μέχρι και χθες στην αγορά τίποτα δε θύμιζε Χριστούγεννα, εκτός από τη διακόσμηση στους δρόμους και τα μαγαζιά. Οι καταναλωτές χρόνο με το χρόνο γίνονται ολοένα και πιο επιφυλακτικοί, μεταθέτοντας για την τελευταία στιγμή τις αγορές τους, τόσο στα είδη διατροφής, όσο και σε άλλα καταναλωτικά είδη, όπως διαπιστώνουν οι έμποροι.
Γιώργος Μπατζακίδης: «Δε θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές, σε σχέση με πέρυσι»
Πλήρως εφοδιασμένοι είναι οι κρεοπώλες της Ξάνθης, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη σύσκεψη των κρεοπωλών με το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, στην οποία συζητήθηκε η κίνηση στην αγορά και φυσικά η ποιότητα και οι τιμές των κρεάτων, με σκοπό να εξασφαλιστεί η υγεία, όχι μόνο η σωματική, αλλά και η οικονομική.
«Φέτος έχουμε τιμές, οι οποίες δε διαφοροποιούνται από τις περσινές, διότι δεν είχαμε καμία εξέλιξη στην αγορά των κρεάτων, που αφορά στη χονδρική. Άρα είναι λογικό και εμείς να μην κάνουμε καμία αύξηση, μέσα μάλιστα στην οικονομική κρίση. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος με τα δώρα που θα πάρει, θα έρθει να ψωνίσει. Η ποιότητα των κρεάτων, τόσο στη δημοτική αγορά, όσο και στα κρεοπωλεία, είναι άριστη και πιστεύω ότι από πλευράς τιμών, ποιότητας και επάρκειας, καλύπτουμε το νομό μας από κάθε άποψη», δήλωσε στην «ΧΝ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Ξάνθης Γιώργος Μπατζακίδης.
Οι τιμές των κρεάτων στη δημοτική αγορά, είναι τιμές του 2004 και του 2005, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Πρόεδρος Κρεοπωλών, γεγονός που δείχνει το σεβασμό των κρεοπωλών, προς τους καταναλωτές.
Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Ξάνθης, συμβάλλει ενεργά στην ανακούφιση των πολιτών, με ζωντανό παράδειγμα τη συνδρομή του με κρέατα, τα οποία δόθηκαν στο Δήμο Σταυρούπολης, για το «κοινωνικό παντοπωλείο».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα