Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

* Σας στέλνω την ζεστή μου καλημέρα.
* Η στήλη είναι εδώ και από ότι μου λέτε, σας αρέσει. Βέβαια προσπαθεί να βρει την ταυτότητα της. Θα επιχειρήσω ίσως στην πορεία να την γράφω σε μορφή χρονογραφήματος.
* Αν δεν το έχω καταφέρει ήδη. Αν και από ότι διάβασα σε ένα άρθρο του κου Νίκου Δήμου… «Το χρονογράφημα πέθανε»…
* Αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι την χαριστική βολή την έδωσαν όσοι έγραφαν στα χρονογραφήματα για την πολιτική.
* Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πολιτική.
* Επειδή η στήλη μου αναρτάται και στην σελίδα μου στο facebook ήθελα να θίξω ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλους όσους ασχολούνται με αυτό και είναι αρκετοί.
* Ξέρετε ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις περνούν κρίση και ότι οι ψυχές μας είναι μακριά ασχέτως αν ζούμε στην ίδια πόλη.
* Το facebook είναι ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και ουσιαστικά πρόκειται για μια γέφυρα σε σχέσεις όμως παράλληλα βαθαίνει το χάσμα και αποτελεί ουσιαστικά μια ουτοπία για να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και να θεωρούμε ότι είμαστε κοινωνικά όντα.
* Ίσως και να αποτελεί και κλειδαρότρυπα όπου μέσα από αυτό θες να μαθαίνεις τι γίνεται σε φίλους σου, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται η επιθυμία να κοινοποιούμε σαν σελέμπριτις προσωπικά μας ζητήματα που τις περισσότερες φορές αφορούν έναν άντε δύο ανθρώπους, απλά οι υπόλοιποι θα το δούνε και ίσως να μην το προσέξουν και καθόλου.
* Στην χειρότερη περίπτωση θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης μεταξύ κουλουριού και καφέ στο καθιερωμένο κους κους και όταν θα βγουν τα φτυάρια.
* Η Wall Street Journal επισημαίνει τη μετάβαση από τη διαπροσωπική στη διαδικτυακή φιλία και ό,τι αυτή συνεπάγεται, προειδοποιώντας ότι χωρίς τη δέουσα προσοχή, η διαδικτυακή επαφή μεταξύ φίλων μπορεί να οδηγήσει τη σχέση τους σε αδιέξοδο.
* Όπως λέει και ο φίλος μου ο Χρήστος όταν του είπα μια φορά ότι χάλασε η σύνδεση μου στο ίντερνετ: «Δεν γίνεται να μην είχαμε καθόλου;»
* Τελικά όσοι εθίζονται στο διαδίκτυο αποφασίζουν κάποια στιγμή να το διακόψουν εντελώς γιατί αποτελεί φραγμό στην ζωή τους. Τους αφαιρεί πολύτιμο χρόνο και χάνονται πίσω από έναν υπολογιστή.
* Γιατί μέσω αυτού εκφράζουν συναισθήματα με περισσότερη γενναιοδωρία γιατί όλοι πίσω από μια οθόνη γινόμαστε χουβαρντάδες στην έκφραση και δεν χρειάζεται καθόλου προσπάθεια.
* Είχα διαβάσει πριν τρία χρόνια ότι υπήρχαν κλινικές στην Αμερική για την απεξάρτηση από το διαδίκτυο και τότε γέλασα και κορόιδεψα.
* Επειδή όμως το ίντερνετ είναι μεγάλο κόλλημα τελικά, όντως έφτασα σε σημείο που να είμαι και εγώ εξαρτημένη.
* Άφησα την τηλεόραση και πήγα στον υπολογιστή.
* Ε όχι. Είχε δίκιο η μαμά μου: «Θα στην βγάλω την μπρίζα».
* Μαμά θα το κάνω μόνη μου. Απλά θα έχω τον υπολογιστή για να διαβάζω τα email μου.
* Είμαι η Νάντια και είμαι καλά.
* Delete λοιπόν σε όσα μας στερούν από τα απλά όμορφα πράγματα της ζωής.
* Η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους διά ζώσης είναι αυτό που μετράει.
* Η επαφή με τα μάτια δεν ανταλλάσσεται με τίποτα.
* Η δική μας πάντως γίνεται μέσα από εδώ. Άλλωστε πολλοί από εσάς με χαιρετάτε στο δρόμο…

Σχετικά Άρθρα