Γενική

70.000 ευρώ έφυγαν εκτός Ξάνθης

Με απόφαση της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Ξάνθης

Αναπάντεχη τροπή πήρε χθες η εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια όταν ο δημοσιογράφος αποκάλυψε μέσα από το 3 ο Πρόγραμμα Ξάνθης ότι η Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης διάθεσε για το 2008 ποσό άνω των 70.000 ευρώ για προβολή της Ξάνθης σε μέσα ενημέρωσης πέριξ της Εγνατίας αλλά και σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χρήματα από τα οποία ούτε τσακιστό ευρώ δεν δόθηκε στα ΜΜΕ της πόλης.
Αντίθετα άλλες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις γειτονικών νομών, ενώ έκαναν την ίδια προβολή στην βόρειο Ελλάδα δεν απέκλεισαν τα τοπικά τους μέσα ενημέρωσης. Στην εκπομπή, παρενέβη και η πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής κα Πέπη Στάντσιου η οποία δήλωσε ότι με δική της αποκλειστικά απόφαση, το διοικητικό Συμβούλιο χειρίστηκε το όλο θέμα. Φυσικά η θέση της αυτή δεν έπεισε κανέναν. Εκτιμούμε ότι άδικα πήρε πάνω της το θέμα η Αντινομάρχης, αφού είναι βέβαιο ότι η λειτουργία αυτή ήταν σε πλήρη γνώση και συμφωνία του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη.
Στην εκπομπή μίλησαν με τηλεφωνική παρέμβασή τους οι εκδότες Σταύρος Καρυπίδης, Τένης Καμαρίδης, Σταύρος Βλαχόπουλος και Γιάννης Διαφωνίδης ενώ την γνώμη της εξέφρασε και η δημοσιογράφος του Καναλιού 6 κα Μαρία Κώστογλου. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτή η λειτουργία της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής ήταν τουλάχιστον αψυχολόγητη και οι περισσότεροι εξέφρασαν την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων κατηγορούσαν την Νομαρχία ότι κάνει δημόσιες σχέσεις με τα περιφερειακά ΜΜΕ με απώτερο σκοπό τις εκλογές για την ανάδειξη του αιρετού Περιφερειάρχη το 2010. Εμείς δεν συμφωνούσαμε με αυτές τις «φωνές», αλλά η χθεσινή αποκάλυψη ενισχύει κατά πολύ αυτούς τους «κακοήθεις», όπως τους χαρακτήρισε η ίδια η κα Στάντσιου μέσα από την εκπομπή του κ. Γκορόγια.

Σχετικά Άρθρα