Γενική

Προβολή τοπικών οίνων και παραδοσιακών προϊόντων

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Πρώτη Πιλοτική Προβολή Πολιτιστικών Συνεργασιών του έργου CHORD

Στην Πρώτη Πιλοτική Προβολή Πολιτιστικών Συνεργασιών, που διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2009 στη Βιέννη της Αυστρίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Cultural Heritage: Exploiting Opportunities for Rural Development / CHORD (Πολιτιστική Κληρονομιά: Αξιοποίηση ευκαιριών για την αγροτική ανάπτυξη)»- Πρόγραμμα Μεσογειακού Χώρου.
Η εκδήλωση με θέμα: «Οίνος και Γαστρονομία» διοργανώθηκε από τον Επικεφαλής Εταίρο του έργου (Επαρχία του Μπενεβέντο- Ιταλία) και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Διακρατικές πιλοτικές πρωτοβουλίες για την προβολή δημιουργικών και πολιτιστικών επιχειρηματικών κόμβων». Η προστιθέμενη αξία που προέκυψε από την παραπάνω δράση είναι αναμφισβήτητα η προβολή τοπικών οίνων και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ- Θ σε εκπροσώπους από διεθνή τουριστικά πρακτορεία και ταξιδιωτικά περιοδικά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την Ελληνική Πρεσβεία ο κ. Χρήστος Ντοκομές, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο κ. Παναγιώτης Σκορδάς, Διευθυντής των γραφείων του ΕΟΤ στην Αυστρία και την Ουγγαρία.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 75% και έχει ως σκοπό την αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω της συνεργασίας και της δικτύωσης. Η Περιφέρεια ΑΜ- Θ θα διοργανώσει σύντομα μια ενημερωτική ημερίδα για να παρουσιάσει τις δράσεις του έργου και να εμπλέξει τους τοπικούς φορείς, που ασχολούνται με θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικά Άρθρα