Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Δικαιωμένος από την στάση του στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία δηλώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και στην εκπομπή του Δάμωνα Δαμιανού «Η Αιχμή του Δόρατος».
Όπως τονίζει, η θέση του, καθώς και άλλων συναδέλφων του στην κοινοβουλευτική ομάδα που δεν έλαβαν σαφή θέση στο πλευρό κάποιου υποψηφίου αρχηγού, ήταν δύσκολη και κρίσιμη και είχε στόχο να σφυρηλατήσει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα των εκλογών.
Ο κ. Στυλιανίδης αναλύοντας το αποτέλεσμα στην Ροδόπη που ανέδειξε ένα βαθύ διχασμό ανάμεσα στην χριστιανική και μουσουλμανική βάση της Ν.Δ., επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες σε όσους δημιούργησαν ένα «ψευδές κλίμα γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά» και καλεί τους συναδέλφους του να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να θυμηθούν ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν την μειονότητα πέρασε μετά από δική τους υπόδειξη. Αφήνει ταυτόχρονα αιχμές για τα όσα μέσα από την ίδια ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αχμέτ Ιλχάν.
Παρατηρητής της Θράκης

Με τοποθέτηση του στη Βουλή στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιο λόγο προχώρησε στην κατάργηση του ΥΜΑΘ. Ο κ. Στυλιανίδης στην τοποθέτηση του αναφέρει ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο ήταν επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Φωνή της Ροδόπης

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας, αφού συζητήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και μετά από πρόταση του Προεδρείου και τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Συμβουλίου, συζητήθηκαν πρώτα τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη και στη συνέχεια τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Αυτό έγινε προκειμένου να ολοκληρωθούν τα θέματα για τα οποία απαιτούνταν η παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ θα αποδεσμεύονταν και εκπρόσωποι φορέων που παρίσταντο στη συνεδρίαση.
Ξυράφι

Συναντήθηκαν σαν δύο καλοί φίλοι και θυμήθηκαν τα παλιά ο πρωθυπουργός με τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα πλαίσια της αβροφροσύνης και του πολιτικού πολιτισμού. Απόφοιτοι και οι δύο αμερικανικών πανεπιστημίων περιμένουμε απ’ αυτούς να δούμε διαφορετικές πολιτικές και έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
– Και όχι μάχη στα μαρμαρένια αλώνια με τον Διγενή Ακρίτα και παραπομπές στο παρελθόν. Ούτε εύκολες πολικές που το τίμημα πάλι θα το πληρώσει ο απλός πολίτης, ο μισθοσυντήρητος και ο μικροεπαγγελματίας. Γιατί τέτοιου είδους οικονομική πολιτική μπορεί να εφαρμόσει οποιοσδήποτε χωρίς να έχει μάστερ στα οικονομικά και την πολιτική.
-Φυσικά όλα αυτά θα φανούν με τον διάλογο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή την επόμενη εβδομάδα με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. Που δεν θα είναι προσχηματικός, αναφέρει ο Γιώργος Πεταλωτής, αλλά ουσιώδης και ανοιχτός για όλους.
-Μόνο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάντοτε ο διάλογος που αναγγέλλει η οποιαδήποτε κυβέρνηση είχε την έννοια ότι δίνουμε άλλοθι στα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Γιατί στα ευχάριστα δεν υπάρχει κανένας διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. Και πάλι στο ίδιο σημείο θα καταλήξουμε αν τελικά η κυβέρνηση δεν κάνει πράξη, όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα