Γενική

Καθημερινές μικρές κινήσεις σώζουν ζωές

Πάντα ενδιαφέρουσα η Ετήσια Έκθεση της Τροχαίας Ξάνθης

Τις «πύλες» της άνοιξε η ετήσια έκθεση της Τροχαίας Ξάνθης, στο «Π» των καπναποθηκών, τη Δευτέρα το πρωί, προσπαθώντας να συμβάλει στο κοινωνικό σύνολο.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν πολλοί τοπικοί άρχοντες, καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις ομιλίες.
Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης και το τμήμα τροχαίας, στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, στη βελτίωση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και στην προστασία των πεζών και οδηγών, διοργανώνουν της ετήσια έκθεση τροχαίας, στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διοικητής Τροχαίας: «Το τροχαίο ατύχημα αφορά όλους τους πολίτες»
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τροχαία Ξάνθης, σε συνεργασία με δημοτικούς και επιχειρηματικούς φορείς του τόπου, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης, η οποία τείνει να γίνει θεσμός, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στο μεγάλο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Με τον ενημερωτικό, κυρίως , χαρακτήρα της έκθεσης, η τροχαία Ξάνθης προσπαθεί να επιτύχει την πρόληψη των ατυχημάτων, για να μη χρειάζεται να φτάνει στην καταστολή, αλλά και να μη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα τραγικά αποτελέσματα των αναπηριών και των θανάτων.
«Το θέμα τροχαίο ατύχημα αφορά σε όλους τους πολίτες. Αν καταφέρουμε οι επισκέπτες της έκθεσης να ευαισθητοποιηθούν και να μην έχουν τροχαίο ατύχημα, θα είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης Κωνσταντίνος Ρίζος, αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης.
Ο κ. Ρίζος μίλησε και για τα τροχαία ατυχήματα στο Νομό Ξάνθης, λέγοντας ότι αριθμητικά παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας όμως ότι στην ουσία υπάρχει κάποια πτώση, αν αναλογιστούμε την αύξηση των οχημάτων και της κίνησης.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο «Π» των καπναποθηκών έως τις 5 Δεκεμβρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό πρωινές και απογευματινές ώρες.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα