Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ξεκίνησε χθες ο διάλογος για το ασφαλιστικό με την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο. Τη διαξαγωγή του διαλόγου για το Ασφαλιστικό στο επίπεδο μιας εννεαμελούς «Επιτροπής Ειδικών», η οποία θα συγκροτηθεί με ευθύνη των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης, πρότεινε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδος
Στην «Επιτροπή Ειδικών» οι κοινωνικοί εταίροι υποδεικνύουν τέσσερα μέλη, η κυβέρνηση άλλα τέσσερα μέλη και από κοινού κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι ορίζουν τον πρόεδρο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούνται να υποδείξουν δύο ειδικούς επιστήμονες που θα στελεχώσουν την Επιτροπή. Δύο, επίσης, ειδικούς επιστήμονες καλούνται να υποδείξουν και οι εργοδοτικές ενώσεις.
Παρατηρητής της Θράκης

Καθαρή νίκη του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ενώ την ήττα της παραδέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χωρίς να περιμένει τη δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε πως στα 617 εκλογικά τμήματα (37,6%) τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ντόρα Μπακογιάννη : 97,100 ψήφους και ποσοστό 41,6%
Αντώνης Σαμαράς : 111.216 ψήφους και ποσοστό 47,6%
Παναγιώτης Ψωμιάδης : 25.024 ψήφους και ποσοστό 10,7%.
Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως η απόφαση των ψηφοφόρων είναι απόλυτα σεβαστή. «Σήμερα η βάση εξέλεξε νέο αρχηγό. Επικοινώνησα με τον κ. Σαμαρά και του εξέφρασα τα συγχαρητήρια μου» είπε η κ. Μπακογιάννη.
«Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους και όσους με στήριξαν στην προεκλογική εκστρατεία» συνέχισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ είπε πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία.
Φωνή της Ροδόπης

Άδικα περιμένουν στην Ξάνθη το εργοστάσιο ζάχαρης να μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής βιοαιθανόλης. Την ώρα που χιλιάδες αγρότες μας θα είχαν διέξοδο στις νέες καλλιέργειες. Όμως οι επιτήδειοι της παραγωγής των βιοκαυσίμων βρήκαν ευκαιρία φέτος και αφού δεν συγκέντρωσαν την αναμενόμενη ποσότητα, από την άλλη αγρότες που αποθαρρύνθηκαν από τέτοιες καλλιέργειες, να εισάγουν σχεδόν τη μισή ποσότητα σε εξευτελιστικές τιμές από Βουλγαρία και Ουκρανία. Εκεί όμως που υστερεί το κράτος έρχεται ένας ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που σχεδιάζει να δώσει διέξοδο σε πολλούς αγρότες, αλλά και να δημιουργήσει 2.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας. Ο Δημήτρης Καχρίδης που έφυγε πάμφτωχος 19 χρονών από την Ελλάδα, απέκτησε οικονομική, κοινωνική και πολιτική επιφάνεια στις ΗΠΑ και τελευταία από το 2005 δραστηριοποιείται στην αγορά της ενέργειας ιδρύοντας την εταιρεία Cal West Energy και στόχος του είναι να πραγματοποιήσει μία μεγάλη επένδυση στην πατρίδα του. Θα φτιάξει βιοκαύσιμα από πολλές αγροτικές καλλιέργειες, ακόμα και από πορτοκάλια, καρπούζια και σταφύλια, έχοντας να επενδύσει 150 εκ. ευρώ.
Ο Χρόνος

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης δια στόματος της αρμόδιας Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, προκάλεσαν τουλάχιστον προβληματισμό στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας πλέον οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα υπόκεινται στη διαδικασία επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ, ενώ αλλαγές προωθούνται και στη διαδικασία και τον τρόπο υλοποίησης μετατάξεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας των μηχανισμών στελέχωσης του Δημόσιου Τομέα, όπως είχε δεσμευτεί κατά το παρελθόν η Κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Υπουργείου και συνδικαλιστικών φορέων, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση της Υπουργού με τη Διοίκηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν ήταν και τα πλέον ευχάριστα για τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς εάν κρίνει κανείς από την τοποθέτηση του Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββα Εμφιετζή, ο οποίος εμφανίστηκε τουλάχιστον επιφυλακτικός για τη συνέχεια της υπόθεσης. «Θέλω να εκφράσω την επιφυλακτικότητά μου καθώς μπορεί οι συζητήσεις να γίνονται σε καλό κλίμα αλλά η διαβούλευση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ουσιαστικά από τη Δευτέρα θα επανασυζητηθούν οι επτά κατευθυντήριες αρχές για τις προωθούμενες αλλαγές. Στη συζήτηση θα μπορούν να συμμετέχουν με τις παρατηρήσεις τους και πολλοί πολίτες, αλλά εκείνο το σημείο που με κάνει τόσο επιφυλακτικό σχετίζεται με το θέμα των προσλήψεων» δήλωσε ο Σάββας Εμφιετζής παρουσιάζοντας ουσιαστικά και το κλίμα που επικρατεί. Η συνάντηση φυσικά είχε στόχο τον κατευνασμό των πρώτων αντιδράσεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα