Γενική

Απολαυστικός ο δημοφιλής καλλιτέχνης Διονύσης Σαββόπουλος

Επιτυχημένη έναρξη του «Χατζιδάκειου» Φεστιβάλ 2009 του Δήμου Ξάνθης

Της Μαίρης Δαληκριάδου

Η έναρξη του «Χατζιδάκειου» φεστιβάλ κηρύχθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, με καλεσμένο τον δημοφιλή καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο του ευατό και τραγούδησε πολλά αγαπημένα τραγούδια του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι και δικές του μεγάλες επιτυχίες.
Το Φεστιβάλ αποτελεί μία από τις πιο καταξιωμένες και αναγνωρισμένες διοργανώσεις στον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο. Στόχος του, εκτός από την τιμή που αποδίδεται στον Μάνο Χατζιδάκι, είναι η διατήρηση, η αναμόρφωση και η διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού. Το φετινό φεστιβάλ σαφώς περισσότερο αναβαθμισμένο από τα προηγούμενα και με αλλαγμένο το «ύφος», πήρε την θέση του μετά από το Καρναβάλι της Ξάνθης, τις Γιορτές Παλαιάς Πόλης, τις Γιορτές Νέστος ως ένα φεστιβάλ που αξίζει να παραβρεθείς.
Παρουσιαστής της βραδιά ο γνωστός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παρουσιαστής με την βελούδινη φωνή Αλέξης Κωστάλας που προλόγισε λέγοντας τα καλύτερα λόγια για τον Σαββόπουλο τονίζοντας την ιδιαίτερη φωνή του και τα μουσικά του χαρίσματα.
Βγαίνοντας στην σκηνή ο τραγουδιστής τόνισε: «Αυτά που άκουσα για μένα από τον κ. Κωστάλα με έκαναν να αναρωτηθώ είμαι άραγε αυτός εγώ ή κάποιος άλλος»!
Στην αίθουσα βρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Ζλάτκος, ο Πρόεδρος της Στέγης πολιτισμού «Κ. Μπένης» κ. Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ. κ. Φανουράκης, και πολλοί θαυμαστές του Διονύση Σαββόπουλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Τάσο Θεοδωρίδη, «σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Στέγης και το Δ.Σ. προσπάθησαν να κάνουν ένα όσο το δυνατόν περισσότερο λαμπερό πρόγραμμα για το φετινό «Χατζιδάκειο» φεστιβάλ 2009», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «του χρόνου θα γίνει και η μεγάλη συναυλία του διάσημου Τούρκου μουσικοσυνθέτη κ. Λιβανελή».
Για σήμερα απολαύστε την συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη ενώ αύριο Τετάρτη απολαύστε την συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή και την Πρωτοψάλτη.

Σχετικά Άρθρα