Γενική

Δήμαρχος: «Ήταν μεγάλη μέρα για μας»

«Κυριακή στο χωριό» στον Πολύσιτο του Δήμου Βιστωνίδας

Στον Πολύσιτο του Δήμου Βιστωνίδας βρέθηκε η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Κυριακή στο χωριό», η οποία προβάλλεται μέσα από το κανάλι της ΕΤ3.
Το τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης βρισκόταν στην περιοχή του Πολυσίτου, από την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας τα απαραίτητα γυρίσματα στο χωριό, αλλά και σε σπίτια των κατοίκων, οι οποίοι μίλησαν για τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου.
Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης παραδοσιακού περιεχομένου και βραβευμένη, η οποία στην κυριολεξία «οργώνει» όλη την ελληνική ύπαιθρο.
«Ήταν μεγάλη μέρα για μας, διότι όλοι οι περιφερειακοί δήμοι, προσπαθούν να έχουν κοντά τους την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό». Από το 2007, στόχος μας ήταν πώς θα μπορέσουμε να συντονιστούμε, για να καταφέρουμε σε έναν από τους οικισμούς μας να γυριστεί η εκπομπή. Το επιτύχαμε αυτό και επιλέξαμε τον Πολύσιτο, ο οποίος προσφέρεται και από πλευράς χώρου και από πλευράς παράδοσης, αλλά και από πλευράς κόσμου, ο οποίος έχει έναν ξεχωριστό ζήλο για τα πολιτιστικά δρώμενα. Η παράδοση είναι το πιο σημαντικό πράγμα, το οποίο μπορούμε να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές», είπε εμφανώς ευχαριστημένος ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος.
Μάρνη Χατζηεμμανουήλ: «Η παράδοση προσφέρει μνήμη. Χωρίς μνήμη δεν πάμε πουθενά»
Για τους Έλληνες, η παράδοση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, θυμίζοντάς μας την ιστορία μας και τις δύσκολες περιόδους, πέρασαν. Η γνώση της παράδοσης, προσφέρει μνήμες στις νεότερες γενιές, οι οποίες δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. «Χωρίς ρίζες, δεν έχουμε κλαδιά», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια της εκπομπής Μάρνη Χατζηεμμανουήλ. Οι πιο παλιοί, μας χάρισαν μια μεγάλη κληρονομιά, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να κρατήσουμε ζωντανή.
«Αυτήν την απίθανη προσφορά, αν δεν την είχαμε από τους παλιούς ανθρώπους, οι οποίοι έζησαν στις «χαμένες πατρίδες», δε θα είχαμε ούτε καν μία εικόνα από το δικό μας παρελθόν. Για τη νέα γενιά, η γνώση της παράδοσης είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, για να φτιάξουν τον αυριανό τους εαυτό. Αυτά που έχουμε σήμερα, συνδέοντάς τα με τα «παλιά», μας κάνουν να έχουμε την καλύτερη νέα γενιά. Η παράδοση έχει απήχηση στους νέους. Δεν τους αφήνει αδιάφορους. Αυτό φαίνεται πλέον», δήλωσε η κ. Χατζηεμμανουήλ.
Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή στις 13 Δεκεμβρίου 2009 στις 15.00 από το κανάλι της ΕΤ 3.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα