Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Συνάντηση με Σαμαρικούς και φίλους του στη Ξάνθη, ΔΥΝΑΤΑ υπέρ του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Είναι απαράδεκτο που η κυρία Μπακογιάννη δεν αποτόλμησε να διαψεύσει ή να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κυρίου Ιλχάν! Συνάντηση με Σαμαρικούς και φίλους του στη Ξάνθη, θα έχει σήμερα κατά την εδώ επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, στηρίζοντας δυνατά και καθαρά τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο για την αρχηγία του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Μαχητής

Παναγιωτόπουλος ναι, πλην όμως όχι ο Νίκος! Η χθεσινή στήλη αναφέρθηκε στην ομιλία που θα κάνει κοινοβουλευτικός της Ν.Δ. για την υποψηφιότητα Σαμαρά στην Ξάνθη την προσεχή Δευτέρα. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρώην υπουργός και μετέπειτα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. θα είναι λοιπόν ο ομιλητής και όχι ο Νίκος της Καβάλας. Με τον Πάνο γνωρίστηκα το 1986 όταν ακόμη αρθρογραφούσε στην «Απογευματινή» και κρατούσε την βασική πολιτική εκπομπή του «9,84». Νέος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, με τεχνοκρατικές αντιλήψεις και ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος… Παρόλα αυτά παραμένει ισχυρό χαρτί και για την Νέα Δημοκρατία και φυσικά για το Σαμαρικό μπλοκ. Είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμάρας κατάφερε να «κρατήσει» στο περιβάλλον του τα πιο αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ
Θράκη

Οι τρόποι ενίσχυσης του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών της Θράκης, ήταν αντικείμενο μίας πολύωρης σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία της νέας ηγεσίας και φορέων των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Αδέσμευτη

Το πρώτο βιβλίο του ξανθιώτη Βιργίλιου Βεργή, με τίτλο ‘Αλγκέγκντιακ: Η χώρα της μαγείας’, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στην Καπναποθήκη «Π» από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το βιβλιοπωλείο ‘Σπανίδης’, είναι ένα παιδικό βιβλίο με μυθικούς άρχοντες και δράκους που παρασύρουν το νεαρό αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι φαντασίας και συμβολισμών. Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί η ηλικία του δημιουργού, ο οποίος συνέγραψε σε ηλικία μόλις 12 ετών το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Ο συγγραφέας, 14 ετών σήμερα και μαθητής της 3ης Γυμνασίου, έχει ήδη γράψει το δεύτερο βιβλίο, ενώ στα σκαριά έχει το τρίτο.
Εμπρός

Η κυβερνητική απόφαση για τα «stages» είναι «πρότυπο» κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής εκδικητικότητας και κατάφωρα αντισυνταγματικής πρακτικής. Έχει αφήσει ήδη ανεξίτηλο στίγμα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καθαρά κομματική απόφαση που σπρώχνει σε πραγματικό «εργασιακό Μεσαίωνα» χιλιάδες νέους που έχουν ανάγκη. Χιλιάδες νέους που το «λάθος» τους ήταν ότι μαθήτευσαν και προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο Δημόσιο, επί μιας άλλης, πλην ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνησης.
Αγώνας
Δεν γνωρίζω την υπόθεση που είδε εχθές το φως της δημοσιότητας και είχε σχέση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αλλά όπως πληροφορούμαι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξει αρκετό ενδια¬φέρον για την υπόθεση αυτή, καθώς είναι ανάστατοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όπως κάποιοι μου είπανε, θα αναφερθούν με ερωτήματα για την υπόθεση. Εκείνο που έχει πάντως σημασία να πούμε, είναι πως με απόφαση του Δ. Σταμάτη Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, παύεται από τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ο Θ. Καλαϊτζής, ο οποίος βέβαια έχει καταθέσει ένσταση κατά αυτής της απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις αρχές| Δεκεμβρίου
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα