Γενική

Α. Κοντός: "απαξιώνονται 11 χιλιάδες πολίτες που με στήριξαν"

Η απάντηση του Α. Κοντού σε όσα είπε ο Φ. Τσαλίδης είναι γεμάτη θυμό και αγανάτηση αφού θεωρεί ότι δέχεται επίθεση από κάποιον που δεν έδωσε τον αγώνα γνωρίζοντας ότι θα τον χάσει ενώ υπεραμύνεται του συστήματος που κατηγορεί ο τέως βουλευτής.

Όπως αναμενόταν, ήρθε η απάντηση του βουλευτή Α. Κοντού στα όσα του καταλόγισε εμμέσως πλην σαφώς, ο τέως βουλευτής Φ. Τσαλίδης στην χθεσινή του συνέντευξη. Σε δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Κοντός ανέφερε μεταξύ άλλων: “καταγγέλλει ένα σύστημα που έχει πολύ μεγάλη πορσφορά στους αγρότες της περιοχής μας, που βοήθησε να σπουδάσουν άνθρωποι, ένα σύστημα που έχει επιδείξει μεγάλα επιτεύγματα, ένα σύστημα που δημιούργησε και δημιουργεί. Αν αυτός είναι μηχανισμός τότε δέχομαι ότι το στήριξα στην Ξάνθη και σ’ όλη την Ελλάδα. Εγώ στηρίχθηκα από 11 χιλιάδες ανθρώπους κι όταν κάποιος βρίζει κι απαξιώνει εμένα, είναι σαν να βρίζει και ν’ απαξιώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους που παρά το γεγονός ότι δέχθηκα τόνους λάσπης, όρθωσαν ανάστημα στους υβριστές, τους συκοφάντες και με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα”.

Λιποτάκτης και ριψασπίς
Αποφασισμένος να τα πει ‘έξω απ’ τα δόντια’ ο κ. Κοντός, προχώρησε παρακάτω κατηγορώντας εκείνους που δεν έδωσαν την δύσκολη μάχη των προηγούμενων εκλογών: “δεν λιποτάκτησα ποτέ, έδωσα μάχες για τους ξανθιώτες, για τους αγρότες, ποτέ δεν πέταξα την ασπίδα. Δε γύριζα από χωριό σε χωριό να λέω βάλτε δυο και τρεις σταυρούς. Αν δεν είχαμε τ’ αποτελέσματα της μειονότητας θα είχαμε ένα αποτέλεσμα στην Ξάνθη πολύ καλύτερο απ’ τον μέσο όρο της χώρας” για να σημειώσει: “περιφρονεί και τον άνθρωπο που τον έκανε έμμισθο, τον Κ. Καραμανλή. Μιλήσαμε ξεκάθαρα με τον Πρωθυπουργό και ξέρει πως δεν είχα καμιά συμμετοχή σε όλα αυτά που με κατηγόρησαν”.
Τις αιτίες που ΄λιποτάκτησαν’ όσοι δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έδωσε με τον τρόπο του ο κ. Κοντός: “ζήσαμε όλοι πώς εξελίχθηκε η προεκλογική διαδικασία. Αν είχαν έστω και μια πιθανότητα να βγουν βουλευτές δεν θα έβγαιναν να πουν όλα αυτά για μένα. Και τα λένε και τώρα που μαζεύουμε τα κομμάτια μας και πάμε να εκλέξουμε αρχηγό. Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Μεγάλο μπράβο σε όσους πάλεψαν κι έδωσαν την μάχη”.

Ευθύνες όλων, ποιοι ‘εξαγοράστηκαν’
Κλείνοντας την δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Κοντός ανέφερε: “έχουμε όλοι ευθύνες για το κακό αποτέλεσμα. Η εξαγορά των συνεδήσεων είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα κι ήξεραν απ’ την αρχή ότι δεν είχα καμιά ανάμειξη σε όσα έλεγαν για μένα ακόμη και δικοί του ανάθρωποι. Τους 11 χιλιάδες που με στήριξαν, αυτούς κατηγορεί. Δεν υπάρχει σύστημα σήμερα που να λαδώνεται και να εξαγοράζεται. Μπήκα εγώ ποτέ στο Πενεπιστήμιο ή σε άλλους χώρους να πω κάτι για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον κ. Τσαλίδη; Πρέπει να βρίζουμε όλον αυτό τον κόσμο; Απ ‘τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στηρίχθηκα, κι αυτά πληρώθηκαν; Με στήριξαν γιατί είδαν ότι προσπαθώ για τον τόπο. Είναι απαράδεκτο να στέλνονται επιστολές που να λένε μη βάζετε εκείνον και βάλτε εμένα. Ήταν μια κακή απολογία και σκληρή. Ποτέ δεν στρέφομαι έναντι κανενός και ειδικά έναντι ενός εκλεγμένου ανθρώπου που 11 χιλιάδες κόσμο τον τίμησαν και τον εξέλεξαν” για να κλείσει λέγοντας: “μόλις βγει ο νέος αρχηγός θα καταθέσω την κασσέτα για να ξέρει το γίνεται. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να περιφρουρεί τον Καραμανλή, τους πολίτες, τους πάντες; Τι μήνυμα δίνει σαν πανεπιστημιακός δάσκαλος; Θα μπορούσα να μην πω τίποτα αλλά όλα έχουν ένα όριο, είχα πάντοτε πολλή υπομονή. Κάνει ζημιά στη ΝΔ, στον τόπο, στον πολιτικό μας πολιτισμό, στα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε στους νέους. Δεν μπορεί να δέχομαι λάσπη εγώ που κρίθηκα απ’ τον κόσμο από κάποιον που δεν έδωσε τον αγώνα. Έπρεπε να γίνει συνέλευση μετά τις εκλογές κι εκεί να τα πούμε. Θα την πάρουν όμως την απάντησή τους. Έπρεπε να κάνουμε την αυτοκριτική μας μετά τις εκλογές όπως ήταν λάθος που συζητήσαμε μετά κι από άλλες εκλογές που δεν πήγαμε καλά αλλά κι άλλες φορές που δεν επιβραβεύουμε εκείνους που κερδίζουν μάχες όπως η ΔΑΚΕ στους δασκάλους. Παίζουμε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας κάποιων που δεν παραιτήθηκαν να φύγουν όπως οι συνάδελφοί τους και παραμένουν στις θέσεις τους”.

http://www.xanthionline.com/

Σχετικά Άρθρα