Γενική

Η …μαγεία του Διαδικτύου

Αναζητώντας στοιχεία για την επιλογή του κ. Δημήτραινα στην θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέφυγα και στην ιστοσελίδα papaioannou.wordpress.com που ο δημιουργός της Γιάννης Παπαιωάννου (φίλος του ΠΑΣΟΚ και κατά δήλωσή του υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου) αποκαλεί «εφημεριδάκι».Αυτό το «εφημεριδάκι» λοιπόν έχει συνήθως πολύ καλά άρθρα και αναλύσεις και δείχνει να έχει τουλάχιστον σοβαρές πηγές.
Σε ανάρτησή της της 25/10, με τίτλο « Η SELECT διαλέγει τα βιογραφικά των Γενικών γραμματέων», η ιστοσελίδα /εφημεριδάκι/blog του κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι « Mε αφορμή τις,…αντιδράσεις γιά την επιλογή του κ. Δημήτραινα, καλόν είναι να δημοσιοποιήσει η εταιρεία SELECT, τις δέκα ανά υπουργείο επιλογές που προτείνει».
Και ζητούσε τις εξής πληροφορίες: Ποια είναι η SELECT, πως πήρε την δουλειά, πόσο κόστισε σε ευρώ, πόσα έδωσαν οι ανταγωνιστές και γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα αυτού που υπέγραψε για την δουλειά αλλά ούτε καν η είδηση. Παρέπεμπε δε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση όποιον θα ήθελε ενδεχομένως να μάθει τι εστί «SELECT» : http://www.selecthellas.gr. με e- mail [email protected].
Φυσικά ενδιαφέρθηκα. Κατέφυγα αμέσως στην «εξερεύνηση» της «selecthellas».
Επιχειρήστε το. Αν μάθετε οτιδήποτε για την εταιρεία που σύμφωνα με την καταγγελία «πήρε τη δουλειά» ( ποια δουλειά ακριβώς δεν ξέρω αλλά σίγουρα έχει σχέση με το «ξεδιάλεγμα» των χιλιάδων αιτήσεων / βιογραφικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση) να μου …τρυπήσετε τη μύτη.
Ένα «χτύπημα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση, σας εισάγει στον …μαγικό κόσμο της- όπως διάβασα Ολλανδικής πολυεθνικής εταιρείας- «Randstad», με 34.000 υπαλλήλους, η οποία ανακοινώνει στο κεφάλαιο « Η Ranstad στην Ελλάδα» ότι « κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα και την Κύπρο για περισσότερα από δέκα χρόνια πρωτοπορώντας στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού». Για την Ελλάδα, υπάρχουν δυο τηλεφωνικά νούμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η τηλεφωνήτρια απαντά : «Randstad παρακαλώ…».
Η SELECT αγνοείται. Όπως και οποιαδήποτε άλλη αναφορά ή νύξη έστω ότι αυτή η εταιρεία έχει συνάψει μια τόσο σημαντική ΚΑΙ σημαδιακή για τη νέα κυβέρνηση συμφωνία.
Σίγουρα «κάτι» γίνεται. Εμείς, ΔΕΝ μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτές οι εταιρείες ξέρουν να «προστατεύουν» πολύ καλά τους «πελάτες» τους. Ιδίως αν πρόκειται για μια ολόκληρη κυβέρνηση. Πολλά μπορεί να ειπωθούν, να γραφτούν και να ακουστούν. Χιλιάδες λέξεις. Ούτε μια φορά όμως, η λέξη «διαφάνεια» κύριε Παπανδρέου. Το ξέρουμε κι εμείς το διαδίκτυο. Και είναι αμείλικτο.

Σχετικά Άρθρα