Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Ο αγώνας των Πομάκων συγκίνησε τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας που παρέδωσαν στο σύλλογο Πομάκων μια αναμνηστική πλακέτα, που απεικονίζει τους κύκλους της Ολυμπιακής αεροπορίας με την ευχή να πετύχουν τους στόχους τους. Η πρώτη επαφή των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας με Πομάκους της Ξάνθης έγινε πριν δύο χρόνια, ήταν η αφορμή για να επιστρέψουν ξανά αυτή τη φορά όμως για να βραβεύσουν τον σύλλογο Πομάκων Θράκης, για την προσπάθεια τους, να διατηρήσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. -Έτσι δεκάδες μέλη του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην Ξάνθη, επισκεπτόμενοι την περιοχή των Πομάκων, ενώ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, που φιλοξενεί και πολλές από τις δραστηριότητες του συλλόγου των Πομάκων και σε μια σεμνή τελετή, το πολιτιστικό κέντρο των εργαζομένων της Ολυμπιακής, παρουσία μελών του ιδρύματος και φυσικά του συλλόγου των Πομάκων, παρέδωσαν μια αναμνηστική πλακέτα, που απεικονίζει τους κύκλους της Ολυμπιακής αεροπορίας, με την ευχή να πετύχουν τους στόχους τους.
Μαχητής

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι Σαμαρικοί στη Ξάνθη. Το Σάββατο το πρωϊ περίπου 15 επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. βρέθηκαν και κουβέντιασαν στο Latera για την στήριξη της υποψηφιότητάς του. Είναι εμφανής πλέον η άνοδος Σαμαρά στη Ξάνθη, γεγονός που ενίσχυσε και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στον Νομό Ροδόπης κ.Ιλχάν, που με δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα» είπε ότι «οι Τούρκοι μουσουλμάνοι στηρίζουν Ντόρα»….
Αδέσμευτη

Με βάση τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) πρόκειται να προχωρήσει η συνένωση των δήμων και κοινοτήτων σε όλη τη χώρα. Καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ακόμη κι αν δοθεί ολιγόμηνη παράταση, είναι περιορισμένος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν θέλει να ξεκινήσει από την αρχή μία μακρόχρονη συζήτηση που είναι πιθανό ότι δεν θα καταλήξει πουθενά.
Θράκη

θεσμοθέτηση της συνυπευθυνότητας της τραπεζών στην έκδοση των ακάλυπτων επιταγών θεωρείται ως ο καταλύτης για την αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου που ταλαιπωρεί την αγορά και υποθηκεύει τις συναλλακτικές πρακτικές.
Εμπρός

Πριν από δυο μέρες γιορτάσαμε το ηρωικό μας ΟΧΙ …. Από την εποχή που ο Μεταξάς σθεναρά είπε το ΟΧΙ και οι φαντάροι μας στα βουνά της Αλβανίας βροντοφώναζαν ΑΕΡΑ και με το αίμα τους έγραφαν το έπος του Σαράντα πέρασαν κοντά εβδομήντα χρόνια και για την ακρίβεια 69 ….. Από τότε έχουμε να πούμε κάποιο ΟΧΙ σε ζητήματα και πολιτικές που δε μας εξυψώνουν ως έθνος και ως χώρα……
Αγώνας

Με τον Δήμαρχο τα έχουν βάλει όλοι, για το έργο ενοποίησης των πλατειών, θαρρείς και η απόφαση της κατασκευής του έργου, δεν πέρασε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ψηφίστηκε από άλλους δημοτικούς συμβούλους. Μα είναι δυνατόν να χτυπάτε συνεχώς έναν άνθρωπο, όταν υπάρχουν και άλλοι υποστηρικτές της ιδέας αυτής; Και στο κάτω κάτω, ότι έγινε έγινε, η απόφαση πάρθηκε το έργο ξεκίνησε, ας κάνουμε υπομονή να το δούμε και πως λειτουργεί ή μάλλον το πώς θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα και μετά να κάνουμε την κριτική που αρμόζει. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να πω, ότι με την δική μου λογική, τα όσα γίνονται στο κέντρο της Ξάνθης θα μας διευκολύνουν την ζωή, αλλά καλό θα είναι να τα δούμε να ολοκληρώνονται και κάποια στιγμή.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα