Γενική

Υπήρχαν πολλές αυθαιρεσίες

Μπήκε το JCB στους λαχανόκηπους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων- Θα αναμορφωθούν και θα διανεμηθούν ξανά

Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας ξεκίνησαν οι εργασίες στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων, στους λεγόμενους λαχανόκηπους, στην περιοχή των τένις.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τους κατόχους των λαχανόκηπων, να προβούν στο μάζεμα των πραγμάτων τους, για να αρχίσουν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης, οι οποίες έχουν σκοπό τη βελτίωση των συγκεκριμένων μικρών εκτάσεων παραγωγής οπωροκηπευτικών.

Όπως είναι γνωστό, οι λαχανόκηποι αυτοί, δόθηκαν στους πολίτες, από το Δήμο Ξάνθης, με σκοπό να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος τους.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ, καθώς και το Τμήμα Πρασίνου αυτού, συνέβαλαν δυναμικά στο όλο εγχείρημα, αφού πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους κατόχους των μικρών οικοπέδων, διευκολύνοντας έτσι τους «οικοπεδούχους» να κάνουν ευκολότερα τις απαραίτητες εργασίες.

Σοφία Καραγιαννίδου: «Αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε το χώρο, για να ομορφύνει»

Οι κάτοχοι των λαχανόκηπων, επισκέπτονταν το χώρο σε καθημερινή βάση, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες τους εξασφάλιζαν τα σπαρτά τους. Τομάτες, πιπεριές, λάχανα, μαϊντανοί και σέλινα, ήταν κάποια από τα προϊόντα που παρήγαγαν, έχοντας έτσι διπλό κέρδος, δηλαδή ποιότητα και οικονομία. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ο χώρος άλλαξε όψη, αφού ο καθένας τοποθετούσε ό,τι ήθελε.

«Υπήρχανε πολλές αυθαιρεσίες, πάρα πολλές. Βάλαμε μια επιτροπή από το Κ.ΑΠ.Η. και το δικό μας τμήμα και αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωση του χώρου. Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως όλοι οι κάτοχοι, λέγοντάς τους ότι θα γκρεμιστούν όλα, για να μπορέσει να αναδιαμορφωθεί ο χώρος και να γίνει πιο προσεγμένος. Εκείνες οι κατασκευές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί, ήταν πολύ αντιαισθητικές και έπρεπε κάτι να γίνει», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου.

Όπως μας λέει η ίδια, κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο να γίνει, αφού υπήρχαν αντιδράσεις από τους κατόχους, οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν.

Ο νέος χώρος θα είναι εντελώς διαφορετικός, αφού θα κατασκευαστούν και τσιμεντένιοι διάδρομοι, οι οποίοι θα διαχωρίζουν τα τεμάχια γης των κατόχων, ξέροντας ο καθένας τι έχει.

Η διαμόρφωση θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και οι κάτοχοι θα επιστρέψουν στο δικό τους χώρο, όπως οι ίδιοι το θεωρούν.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα