Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι ο νέος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής του Νομού Ξάνθης προτάθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου, κι εξελέγη συγκεντρώνοντας ποσοστό οριακά μεγαλύτερο από 50% (με 180 ψήφους επί 374 ψηφισάντων) στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα έθεσε και ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 126 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 53 λευκά και 15 άκυρα.

Παρατηρητής της Θράκης

Οι σοβαρές επιπτώσεις στα καπνά της Ροδόπης από συγκεκριμένη ίωση (ίωση του κυλιδωτού ιού της τομάτας)που έχει αποδεδειγμένα προσβάλει χιλιάδες στρέμματα στο νομό αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ροδόπης με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αρη Γιαννακίδη και τη συμμετοχή των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν και Γιώργου Πεταλωτή, των Αντινομαρχών Μ Δεβετζήογλου και Μουσταφάογλου Σιμπέλ ,των Δημάρχων Σαπών ,Αρριανών, Σώστη, Ιάσμου και εκπροσώπων καπνοπαραγωγικών Δήμων του νομού, του Προέδρου της ΕΑΣ Ν Ροδόπης ,της Διοίκησης της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών ΕΑΣ Ροδόπης Σουφλίου παρουσία του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη Παναγιώτη Τσέτουρα καθώς και του Δντη Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Ροδόπης. Αιτία της σύσκεψης ήταν οι απορριπτικές απαντήσεις της ηγεσίας του ΕΛΓΑ αλλά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετικά αιτήματα της Νομαρχίας αλλά και ερωτήσεις Βουλευτών σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη ίωση δεν αποζημιώνεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ,παρότι επί χρόνια δίδονταν αποζημιώσεις με κατεξαίρεση απόφαση του Οργανισμού,

Φωνή της Ροδόπης

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου είχα ως στρατηγικό στόχο μας την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, δήλωσε ο δήμαρχος Χρυσούπολης Σάββας Μιχαηλίδης κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης. Βρήκαμε μια ομαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά κάποιες υποδομές αλλά και ορισμένες υποχρεώσεις προς τρίτους, είπε. Αρχίσαμε δημιουργώντας ένα νέο οργανόγραμμα, το οποίο λάμβανε υπόψη τις νέες προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Σήμερα έχουμε όλο το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό που απαιτείται για την πραγματοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, ενώ προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση ενός σημαντικού αριθμού μικρών έργων και μελετών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας». Με ιδιαίτερη περηφάνια μίλησε ο δήμαρχος για το έργο κατασκευής του Σταθμού Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και δήλωσε ότι μέσα σε ενάμισι χρόνο κατασκευάστηκαν 78 χιλιόμετρα αποχετευτικού δικτύου και ένας νέος Βιολογικός Σταθμός που λειτουργεί τέλεια εδώ και οκτώ μήνες.

Ξυράφι

Δεν διαπιστώσαμε περισσότερα από την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στα τοπικά ΜΜΕ. -Ο λόγος ήταν προφανής, αφού λόγω της θέσης του δεν μπορεί να λειτουργήσει μεροληπτικά για τον νομό του, ούτε να εξαγγείλει σχεδιασμούς που θα θεωρηθούν δεσμευτικοί για την κυβέρνηση. -Κάτι που πλήρωσε πολλές φορές με τόσες κριτικές, τόσο από γειτονικούς νομούς, όσο και από τα κεντρικά ΜΜΕ ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. -Το ότι βέβαια θα γίνουν κάποια πράγματα είναι σαφές, χωρίς να γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνεχιστούν κάποια έργα που βρίσκονται σε πορεία σχεδιασμού. Θα φανεί αυτό στην πορεία. Αλλά για το νομό μας θα είναι κέρδος όλα αυτά και δεν θα ανακοπεί η συνέχεια που πρέπει να υπάρξει, παράλληλα βέβαια με το νέο στίγμα και την νέα φιλοσοφία που χρειάζονται. -Έγινε όμως κατανοητό ότι ο Γιώργος Πεταλωτής από την θέση του μπορεί να προσφέρει πολλά στο νομό μας μάλλον μέσω τρίτων. -Και αναφερόμαστε στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τους δήμους. Με προσεκτικά βήματα γιατί τα κεντρικά ΜΜΕ, οι εσωκομματικοί αντίπαλοί και η αντιπολίτευση μάλλον τον …περιμένουν στην γωνία.

Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα