Γενική

Έκλεψε την παράσταση

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο φιλικό με την Σκόντα Ξάνθη

Στο γήπεδο της Ξάνθης ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει βρεθεί πολλές φορές ως αντίπαλος, είτε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είτε με της ΑΕΚ. Η χθεσινή εμφάνισή του, ωστόσο, ήταν για τον Έλληνα άσσο ξεχωριστής σημασίας.
Φορώντας όχι μόνο τη φανέλα της Αϊντραχτ αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ, έφτιαξε ένα άλλο- στη φιλική επικράτηση με 4- 2 επί της Ξάνθης- αλλά κυρίως με την αποχώρησή του από το γήπεδο γνώρισε την αποθέωση. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου ήταν για τον διεθνή επιθετικό ένα ακόμα δείγμα της αναγνώρισης της πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων προς το πρόσωπό του.
«Ευχαριστώ τον κόσμο»
Μετά το παιχνίδι ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους έχοντας όλη την ώρα δίπλα του τον ξαδελφό του «πορτιέρο» της Ξάνθης Σωτήρη, με τον όποιο έκανε συχνά πλάκα. Για το συναίσθημα να σκοράρεις εκτός έδρας και να χειροκροτείσαι τόνισε: «Ενιωσα θαυμάσια, περίφημα. Είναι μεγάλη στιγμή για έναν άνθρωπο που αγωνίζεται στο εξωτερικό, όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, να του συμπεριφέρεται ο φίλαθλος κόσμος με αυτόν τον τρόπο. Ειλικρινά, συγκινήθηκα, ένιωσα πανέμορφα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ξάνθης».
«Ποτέ δεν ξέρεις»
Σε ερώτηση για το αν θα γυρίσει να αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα ο «Λύμπε» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαντώντας: «Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο». Αναφερόμενος στον ξάδελφό του τόνισε: «Προσπάθησα πολλές φορές να τον νικήσω σήμερα, τελικά τα κατάφερα την… τρίτη. Τον έχω σαν αδελφό μου. Συχνά πυκνά μιλάμε και παρακολουθώ την πορεία του».
«Θα τοποθετηθώ δημόσια»
Για την Εθνική Ελλάδας και την απόφασή του να σταματήσει ο Νίκος Λυμπερόπουλος είπε: «Ήταν μια απόφαση που την είχα πάρει καιρό, έκρινα σκόπιμο ότι τότε έπρεπε να ανακοινωθεί. Θα τοποθετηθώ δημόσια αναφορικά με τους λόγους που σταμάτησα αργότερα. Τώρα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου στα επόμενα παιχνίδια και η Εθνική να πάει στα μπαράζ και μετά στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Υπάρχει το υλικό, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά».

Σχετικά Άρθρα