Γενική

Η Θράκη με τον Γ. Πεταλωτή στο νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο 45 χρονος δικηγόρος από την Κομοτηνή σε σημαντική θέση τοποθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό

Μια από τις σημαντικότερες θέσεις στο νέο υπουργικό συμβούλιο εξασφάλισε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός (Επικρατείας) παρά τω πρωθυπουργώ. Όχι μόνο θα αποτελεί στενό συνεργάτη του «δεξιού χεριού» του πρωθυπουργού Χάρη Παμπούκη, αλλά θα είναι και «η φωνή της κυβέρνησης» αφού επιπρόσθετα του ανατέθηκαν καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Με άλλα λόγια, θα τον παρακολουθούμε καθημερινά στο briefing των δημοσιογράφων μέσα από μια θέση που αναμένεται να του εξασφαλίσει τεράστια δημοσιότητα.
Ο 45χρονος δικηγόρος από την Κομοτηνή έγινε γρήγορα γνωστός πανελλαδικά, τόσο από τις καταθέσεις του στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, όσο κι από τις πυκνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε πολλές εκπομπές. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2007.
Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής και ως βουλευτής Ροδόπης στη συνέχεια πρωτοστάτησε στον αγώνα των φορέων της περιοχής του ώστε να μην προχωρήσει η δημιουργία Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Καβάλα.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άσκησε επί σειρά ετών τη δικηγορία. Ως βουλευτής, συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ήταν υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Δημοσίας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε ως εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Επικρατείας, του ΠΑΣΟΚ, βασική αρμοδιότητα του οποίου είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και είχε έχει εκλεγεί ως αναπληρωτής εισηγητής στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επίσης μέλος στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης. Στα κομματικά όργανα ήταν μέλος του Τομέα Τεκμηρίωσης και του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ.
Πριν γίνει βουλευτής ήταν εκλεγμένο μέλος από το 2004 ως το 2007 της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αν. Μακεδονίας- Θράκης. Εκλέχθηκε τρεις φορές νομαρχιακός σύμβουλος Ροδόπης, διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις περιόδους 1998- 2002 και 2002- 2006 ενώ κατά την τελευταία του θητεία μέχρι το 2007, διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ροδόπης, με αντικείμενο τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Ήταν επίσης γνωστός ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Από το 1993 έως το 2002 (επί τρεις τριετίες) εκλέχθηκε πρώτο σε ψήφους μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Το 2002 και το 2005 εκλέγεται και διατελεί (επί δύο θητείες) πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Το διάστημα 2002- 2005 εκλέγεται από την ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μέλος της Συντονιστικής της Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα