Γενική

Κάθε κρασί, ένα ταξίδι!

Εκδήλωση για το οινόφιλο κοινό της Βόρειας Ελλάδας

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) προσκαλεί τους φίλους του κρασιού στην καθιερωμένη εορταστική ετήσια εκδήλωσή της «Τα ΒορΟινά», για περιπλάνηση σε ένα οινικό ταξίδι.
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμό προς το οινόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται την εποχή του τρύγου.
Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους 38 οινοπαραγωγούς που δημιούργησαν και στηρίζουν αυτόν τον πρωτοποριακό φορέα και να γνωρίσουν τις ποικιλίες καθώς και τη νέα σύγχρονη εποχή του ονομαστού βορειοελλαδικού αμπελώνα, δοκιμάζοντας κρασιά που φέρουν την ένδειξη «Τοπικός Οίνος» ή «οίνος Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας».
Κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά, νέες και παλιές ετικέτες, σπάνιες σοδιές, πειραματικοί οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή. Επιπλέον, το κοινό της εκδήλωσης, θα ενημερωθεί πρώτο για την πορεία και τα αποτελέσματα του τρύγου 2009
Τα ΒορΟινά Ροζέ
Σε κεντρικό περίπτερο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τους ροζέ οίνους των οινοπαραγωγών της Ένωσης, για να σχηματίσουν μία προσωπική άποψη σχετικά με τις ποικιλίες και την οινοποίησή τους.
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των 8 διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μπορεί να επισκεφθεί στη:
– Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Διαδρομή του Κρασιού της Πέλλας-Γουμένισσας
– Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια μορφή πολύπλευρης επικοινωνίας και μια πρότυπη προσπάθεια για τη συλλογική παρουσίαση του Βορειοελλαδικού Αμπελώνα και των προϊόντων του.
Ώρες λειτουργίας: 11:00- 15:00 και 18:00- 22:00.
Είσοδος: 5 ευρώ (περιλαμβάνει ποτήρι γευσιγνωσίας)
Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου αλλά μεταφέρθηκε για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου λόγω των βουλευτικών εκλογών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα γραφεία της ΕΝΟΑΒΕ:
τηλ.: 2310 281617 και 2310 281632, email: [email protected]

Σχετικά Άρθρα