Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε την Δευτέρα (28/9) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος πλέον βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Καρατζαφέρης όπου και μίλησε σε οπαδούς και φίλους του κόμματός του σε ξενοδοχείο της περιοχής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου και κατέθεσε τις απόψεις του γύρω από την υποψηφιότητά του αλλά σχετικά με θέματα της περιοχής. Για την υπόθεση Siemens ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «φοβούνται οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου να μιλήσουν γι’ αυτή την υπόθεση. Ο ελληνικός λαός όμως δεν ξεχνά. Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν ότι φαγώθηκαν 100 εκ. ευρώ και όμως εδώ κανείς δεν μπήκε φυλακή. Ακόμα και σε χώρες της Αφρικής μπαίνουν οι υπαίτιοι φυλακή». Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα αναρωτώμενος χαρακτηριστικά «ποια είναι η πολιτική τους για τους λαθρομετανάστες; Ποια είναι η πολιτική τους για την Κύπρο όπου ο κ. Χριστόφιας έμεινε μόνος απέναντι στον Ερντογάν; Μέχρι που θα πάει αυτή η ασυδοσία απέναντι στο τούρκικο προξενείο Κομοτηνής που κάνει ότι θέλει; Τι θα γίνει με το θέμα των Σκοπίων; Το όνομα έχει ήδη παραχωρηθεί, μένει μόνο να δούμε ποιο θα είναι το έκθεμα, βόρεια κλπ» ενώ όσον αφορά την οικονομία χαρακτήρισε την κατάσταση κακή και τόνισε ότι «δεν ξεκαθαρίζει κανείς την αλήθεια. Οι χώρες της Ευρώπης και του κόσμου βγαίνουν σιγά – σιγά από την κρίση και εμείς κοιτάμε τι θα κάνουμε».
Φωνή της Ροδόπης

Το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Κομοτηνή κατέλαβαν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, αποκλείοντας και τους γύρω δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την άρνηση της Τράπεζας να καταβάλλει το ποσό της χρηματοδότησης, ύψους 5 εκ. ευρώ,που έχει προβλεφθεί για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων. Σημειωτέον ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλλει το ποσό αυτό στην τράπεζα. Μετά από διαπραγματεύσεις έγινε γνωστό ότι το θέμα θα τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν.
Παρατηρητης της Θρακης

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες, σηματοδοτώντας και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες, σηματοδοτώντας και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Η εκδήλωση των εγκαινίων του κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία του ανθυπολοχαγού Κονσουλίδη, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρέθηκε στην Καβάλα για το σκοπό αυτό. Η προεκλογική εκστρατεία των στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει και όπως τα στελέχη του κόμματος αναφέρουν μέρα με την μέρα οι φίλοι του κόμματος συντάσσονται μπροστά στην προσπάθεια του κόμματος για έναν ακόμη νικηφόρο αγώνα. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία του Υπουργού και πρώην Γραμματέα του κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα θερμή ήταν επίσης η υποδοχή που επεφύλαξαν οι φίλοι του κόμματος που βρέθηκαν στο χώρο του εκλογικού κέντρου στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Για προεκλογική περίοδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έκανε λόγο ο Υπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους λόγους για τους οποίους ο Πρωθυπουργός προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ξυράφι

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ζητά την στήριξη Στυλιανίδη!
Πρέπει να συνεχιστεί η παρουσία του στην Βουλή για την πρόοδο και την ευημερία της Θράκης, τονίζει ο εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Καρατζαφέρη που τον αδειάζει «Οι μουσουλμάνοι να σκεφτούν πιο είναι το πραγματικό τους συμφέρον. Είναι ψεύδος ότι τους νοιάζεται η Τουρκία θέλει απλά να τους χρησιμοποιήσει», θα πει Είναι πολυσήμαντη η συνέντευξη που παραχωρεί στο «Χρόνο» στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου την ημέρα που μιλά για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διαχωρίζοντας την θέση του και δίνοντας το προσωπικό του στίγμα για την υπερψήφιση του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ. ονομαστικά. Ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Καρατζαφέρη, ο άνθρωπος όμως που γνωρίζει τους συσχετισμούς και τι εξυφαίνεται στην Θράκη, ότι οργανώνονται και πάλι καραβάνια πάνω από 10.000 ψηφοφόρων που θαρθούν από την Τουρκία να στηρίξουν απλά «Τούρκους υποψηφίους», που βλέπει το πώς λειτούργησε στην ψυχολογία των μουσουλμάνων αυτή η υποψηφιότητα στην Κομοτηνή αναγνωρίζει την λάθος κίνηση του αρχηγού και διαφοροποιείται εγκαίρως, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες χριστιανούς και μουσουλμάνους. Ουσιαστικά το άδειασμα αυτό του κ. Καρατζαφέρη γίνεται κι από άλλο συνεργάτη του που είναι ενήμερος για τα παιγνίδια που παίζονται στην Θράκη και τους λεπτούς συσχετισμούς, για τις γραμμές που δίνονται από κέντρα έξω από την χώρα, με την μόνη ηδονή να επέλθει κομματικός καταποντισμός τοπικά της Ν.Δ., σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη, που το ΛΑΟΣ δεν προσδοκά ουσιαστικά τίποτα. Δίπλα του συσπειρώνει φωνές πατριωτών που νοιώθουν ασφυκτικό τον κλοιό του τουρκικού προξενείου και την θρασύτατη πολλές φορές δράση του -που συχνά πυκνά καταγγέλλουμε μέσα από τις στήλες του «Χ»- αλλά όχι ότι ως Μεσίας κάποιος θαρθεί να μας σώσει, αφού το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και θέλει στρατηγική κινήσεων και αντιδράσεων. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η συνέντευξη του κ. Εμφιετζόγλου τοποθετεί δίχως φόβο και πάθος τα πράγματα στην αληθινή τους βάση και λέει πολλά.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα