Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και απερχόμενο Υπουργό Μεταφορών, συμπολίτη μας, Ευριπίδη Στυλιανίδη συνομίλησε η εκδότρια του «Παρατηρητή της Θράκης» στο Ραδιόφωνο του ΠτΘ και στην εκπομπή «Εκλογές 2009» την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Στυλιανίδης αποτυπώνει στα λεγόμενά του ολόκληρο το έργο που παρήγαγε για την χώρα και δη τον τόπο του μέσα από το πρίσμα ενός πολιτικού, όχι παραταξιακού, αλλά του κόσμου, του κάθε πολίτη που είδε κι εκτίμησε το έργο του και θα τον κρίνει με γνώμονα αυτό το απτό προϊόν, την εργασία για το καλό του πολίτη. Όντας από τους λίγους πολιτικούς που κατάφερε να ξεπεράσει την ταμπέλα τού αυστηρά προερχόμενου από μια πολιτική παράταξη με την εικόνα και το έργο του δίνει το στίγμα του. Ο ίδιος δηλώνει ότι λειτουργούσε και θα λειτουργεί ως ελεύθερος και απελευθερωμένος πολιτικός κι όχι ως ιπποκόμος ή υποτακτικός συμφερόντων, καταλήγοντας ότι ο μόνος στον οποίο πρέπει να λογοδοτήσει είναι ο κόσμος της Ροδόπης, ο οποίος του εμπιστεύεται εδώ και χρόνια την εκπροσώπησή του.
Παρατηρητής της Θράκης

Σε Καρυδιά, Πάνδροσο, Γρατινή και Φιλλύρα περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις περιέγραψε το έργο το οποίο έχει γίνει στην περιοχή. Ζήτησε τη στήριξη των συμπατριωτών του για να συνεχίσει πιο δυνατά την προσπάθεια του στο μέλλον και τόνισε όλα εκείνα τα έργα τα οποία αναβαθμίζουν τους συγκεκριμένους οικισμούς και δημιουργούν νέα καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:
-σε χρηματοδοτήσεις που βελτιώνουν το οδικό δίκτυο οι οποίες απορροφήθηκαν και υλοποιούνται μέσω της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
-στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος που επετεύχθη με παρεμβάσεις για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης,
-στη στήριξη των θέσεων εργασίας μέσα από την ένταξη πολλών επιχειρήσεων στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ,
-στη στήριξη της αστικής και της υπεραστικής συγκοινωνίας μέσω του ΚΤΕΛ και των αστικών λεωφορείων με χρηματοδοτήσεις αντίστοιχα 250.000 Ευρώ και 120.000 Ευρώ για να μπορούν να καλύπτονται απόλυτα όλοι αυτοί οι οικισμοί των Καποδιστριακών δήμων και βεβαίως,
– σε παρεμβάσεις που αφορούν τις υπηρεσίες υγείας, όπως την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με οχήματα κινητές μονάδες, που έχουν γίνει εργαλεία για την σωτηρία πάρα πολλών ζωών ιδίως σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών.
Σε ανοικτή συγκέντρωση στη Γρατινή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη που διαρκώς δείχνουν στο πρόσωπό του και τους ζήτησε να συστρατευτούν στον αγώνα ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημερώνοντας όλους τους φίλους και γνωστούς για την κρισιμότητα αυτής της επιλογής. Απευθύνθηκε σε ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ζητώντας τους να βάλουν το τοπικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό ή μικροκομματικό και να επιτρέψουν την επόμενη μέρα η Ροδόπη να μην επιστρέψει στην περιφρόνηση και την αδικία, αλλά να είναι παρούσα με τον δικό της εκπρόσωπο στην Βουλή και την Κυβέρνηση.
Φωνή της Ροδόπης

Την ώρα που οι Έλληνες σχολίαζαν την εμφάνιση των αρχηγών στην νερόβραστη τηλεμαχία (debate), άλλο ένα δικαστικό debate διεξαγόταν στις δικαστικές αίθουσες στην πόλη μας. -Μετά από τέσσερις αναβολές και με καθυστέρηση μηνών κλήθηκαν ενώπιων του τριμελούς εφετείου Κομοτηνής, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η δικαστής Μαρία Ψάλτη. -Για να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση που υπήρξε στην έκδοση της απόφασης, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της μονής στην λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις. -Η δίκη βέβαια είναι σε εξέλιξη, και στις σελίδες του «Χρόνου» υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ, αλλά η γενικότερη διαίσθηση που υπήρξε ήταν ότι προεκλογικά μάλλον περίμεναν οι περισσότεροι να υπάρξει και νέα αναβολή. -Παρόλο όμως που οι χρόνοι που ακολουθεί η δικαστική οδός, δεν συμβαδίζουν με τους τηλεοπτικούς και πολιτικούς χρόνους, εν τούτοις η δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της και εκδίδει τις αποφάσεις της σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. -Βέβαια οι πολιτικοί την γλύτωσαν, αφού παραγράφηκαν τα αδικήματα, αλλά το πολιτικό κόστος ήταν μεγάλο και η υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου ήταν αυτή που δημιούργησε το πρώτο ρήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής ζωής του τόπου και έγινε η αρχή της πτώσης για την κυβέρνηση. -Δημιουργώντας πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση στο σύστημα. Και το τραγελαφικό είναι ότι τελικά μάλλον θα την πληρώσουν τα …βατράχια.
Ο Χρόνος

Ουσιαστική αναβάθμιση τόσο στη διαδικασία και τον τρόπο προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και στον τομέα παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες, προσφέρει η δράση «digi-lodge» στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Ουσιαστική αναβάθμιση τόσο στη διαδικασία και τον τρόπο προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και στον τομέα παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες, προσφέρει η δράση «digi-lodge» στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Το πρόγραμμα η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε την 1η Σεπτέμβρη, αφορά την «Ψηφιακή Ενίσχυση των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων», ενώ αναμένεται να παραμείνει εν ισχύ μέχρι ολοκλήρωσης των διατεθειμένων πιστώσεων της Δημόσιας Δαπάνης. Να σημειωθεί πως το χρονικό αυτό περιθώριο δεν θα ξεπερνά τους δέκα οκτώ μήνες. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του κλάδου μιας και προσφέρει ιδιαίτερης ποιότητας χρηματοδοτικές ευκαιρίες. «Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα