Γενική

54 παραχωρητήρια σε παλιννοστούντες του Αβάτου Ξάνθης

Οριστικούς τίτλους κυριότητας οικοπέδων και κατοικιών (παραχωρητήρια), παραδίδει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε 54 οικογένειες παλιννοστούντων ομογενών Ποντίων, στον οικισμό Αβάτου στο νομό Ξάνθης, οι οποίες μέχρι τώρα κατείχαν τα οικόπεδα και τις οικίες μόνον με συμβάσεις χρησιδανείου.
Η Περιφέρεια ΑΜ- Θ υλοποιώντας με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα της στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων ομογενών Ποντίων, έχει εκδώσει 54 τίτλους κυριότητας για τον οικισμό Αβάτου, ενώ υπολείπονται άλλοι 25 τίτλοι, οι οποίοι δεν δύνανται να εκδοθούν λόγω του ότι, είτε έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, είτε δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, είτε τέλος διότι δεν κατοικούν στις κατοικίες αυτές.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ- Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δήλωσή του τονίζει: «Ως εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους, έχουμε την υποχρέωση να ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις δίκαιες αξιώσεις συμπολιτών μας, που επί σειρά ετών βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μείζον θέμα της στεγαστικής τους αποκατάστασης. Εύχομαι, οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας να αποτελέσουν το «θεμέλιο» για μια αρμονικότερη και αξιοπρεπή διαβίωση των αδελφών μας παλιννοστούντων».

Σχετικά Άρθρα