Γενική

«Οι πολίτες θα επιλέξουν το δρόμο της ευθύνης»

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού στις Σέρρες η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Γεωργία Ανδρέου- Είχε επαφές με αρχές, φορείς και ΜΜΕ της Ξάνθης

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη επισκέφθηκε προχθές φορείς του νομού ενώ το βράδυ παραβρέθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες. Χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τους δημάρχους και άλλες υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια του νομού.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού η κα Γεωργία Ανδρέου δήλωσε:
«Από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εκβιάσει τις εκλογές, εμείς θα κάνουμε τις εκλογές αυτές και πιστεύω ότι ο λαός θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία με νέα λαϊκή βούληση, νέα εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και το χρειάζεται ο τόπος».
«Κάθε πολίτης γνωρίζει ότι τα επόμενα δύο χρόνια είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την οικονομία, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό στη γενναία απόφαση να ζητήσει μία νέα εντολή για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι ήδη προφανές ότι μετά το καταλάγιασμα της αρχικής έκπληξης, οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν ήδη να αναγνωρίζουν πίσω από αυτήν την απόφαση του Κώστα Καραμανλή, το ήθος μίας παράταξης που προτάσσει το συμφέρον του τόπου και θα επιλέξουν το δικό μας δρόμο. Τον δρόμο της ευθύνης. Έναν δρόμο δύσκολο, αλλά συνεπή και εθνικά ωφέλιμο. Είμαι αισιόδοξη και για το σκοπό αυτό δίνω όλες μου τις δυνάμεις».
«Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει τον Καραμανλή»
«Ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στη ΝΔ, γιατί συνειδητοποιεί ότι έχει μια επιλογή να κάνει: να επιλέξει ποιος είναι ο καταλληλότερος για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου». Αυτό τόνισε η υποψήφια Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Ανδρέου, στην πρώτη της επαφή με τους δημοσιογράφους της Ξάνθης. «Μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι», ανέφερε η κα Ανδρέου, καλώντας τον κόσμο της παράταξης, που μπορεί να νιώθει απογοητευμένος, να εμπιστευτεί ξανά την κυβέρνηση της ΝΔ για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.
Στην πρώτη προεκλογική επαφή της με τους δημοσιογράφους, η υποψήφια Βουλευτής Ξάνθης είπε:
«1. Για την αυτοδυναμία: ότι ο ελληνικός λαός θα τη δώσει στη ΝΔ που έχει καταθέσει την πρότασή της στον ελληνικό λαό σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που λέει μόνο ευχολόγια.
2. Για την οικονομική κρίση και την ανεργία των νέων: ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να νιώθουν οι νέοι ότι το αύριο είναι μαύρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική που έδωσε προοπτική σε έναν αριθμό νέων και μείωσε την ανεργία στο 9%, (λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό βρίσκεται «εννέα μονάδες παραπάνω απ΄ ότι πρέπει»). «Η ΝΔ έχει στόχο και όραμα ώστε οι νέοι να βλέπουν ένα καλύτερο αύριο μπροστά τους», συμπλήρωσε.
3. Για την πάταξη της φοροδιαφυγής: ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η φοροδιαφυγή είναι η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία. «Δεν μπορεί ο μισθωτός και ο συνταξιούχος να σηκώνει όλο το βάρος των φόρων», ανέφερε και προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να είχε πάρει αυτά τα μέτρα από το 2004, αλλά δεν το έπραξε, πιστεύοντας στη λογική της ήπιας προσαρμογής. Γι αυτό πρέπει από εδώ και πέρα να ενταθεί η προσπάθεια.
4. Για τις συμπεριφορές που πλήγωσαν τη βάση της ΝΔ ότι το κόμμα καλεί αυτούς τους ψηφοφόρους να γυρίσουν πίσω. «Τους καλούμε, έχοντας μάθει από τα λάθη μας, να μας ξαναστηρίξουν, γιατί έχουμε υποχρέωση να ολοκληρώσουμε μια πολιτική που βρίσκεται στη δυσκολότερη φάση της».

Σχετικά Άρθρα