Γενική

Λάτρης των πράξεων και του αποτελέσματος ο Μ. Στυλιανίδης

Πυρά της αντιπολίτευσης στην ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου Ξάνθης

Η ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη η οποία αφορούσε στα πεπραγμένα του Δήμου για το έτος 2008 έλαβε χώρα προχθές, ημέρα Τετάρτη. Η λογοδοσία, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης, παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, αλλά και αρκετών πολιτών. Σκοπός της συνάντησης αυτής, δεν ήταν μόνο η ανάπτυξη των πεπραγμένων του 2008 από το Δήμαρχο, αλλά και να δεχθεί ο ίδιος παρατηρήσεις, ερωτήσεις και ακόμη επικρίσεις, από τους πολίτες και το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Η παρουσία μου στα δημοτικά δρώμενα, δεν αποσκοπούσε ποτέ και δεν αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη»
Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στην πορεία του στα δημοτικά δρώμενα, λέγοντας ότι απέδειξε πως μπορεί να έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να συνθέτει και να προχωρεί, όλα όσα ο ίδιος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουνε, για ένα καλύτερο μέλλον.
«Δεν είμαι των πολλών λόγων, αλλά σίγουρα είμαι και δηλώνω λάτρης των πράξεων και τους αποτελέσματος, προς τους συνδημότες μου, οι οποίοι μας έχουν εμπιστευθεί τη διοίκηση του Δήμου», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε, ότι αποτελούσε και αποτελεί πάγια φιλοσοφία δική του και των συνεργατών του, η πίστη στα αποτελέσματα και όχι στα λόγια, στις πράξεις και όχι στις διακηρύξεις.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει σε όλη την έκταση του Δήμου, έργα τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Χρήστος Πούλιος: «Είναι τα πράγματα τόσο καλά, όπως τα παρουσιάζει η άρχουσα δημοτική παράταξη;»
Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου Ξάνθης, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, σχολιάζοντας τη συχνή φράση του κ. Στυλιανίδη «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», λέγοντας πως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας λένε, εχθρός του καλού είναι η αλαζονεία και ο εγωισμός, καθώς και η έλλειψη οραματικού σχεδιασμού.
«Η Δημοτική Αρχή, έδειξε και αυτή τη χρονιά αλαζονική συμπεριφορά. Δε θέλουν, δεν μπορούν, κουράστηκαν; Πολύ λίγο ενδιαφέρει τους δημότες της Ξάνθης τι από όλα αυτά συμβαίνει. Το γεγονός είναι ότι για μια ακόμη χρονιά, υπήρξε στασιμότητα σε πάρα πολλά θέματα», δήλωσε ο κ. Πούλιος, αμφισβητώντας στην ουσία το έργο της άρχουσας δημοτικής παράταξης.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, είπε ότι η δημοτική αρχή δείλιασε ή δεν ήθελε να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες στρατηγικού χαρακτήρα, οι οποίες θα βελτίωναν τις συνθήκες διαβίωσης, της κυκλοφορίας και της τόνωσης του εμπορικού ιστού της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν τόλμησαν ή δεν ήθελαν να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα».
Νίκος Ανταμπούφης: «Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι, δεν πρόκειται για ένα απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, αλλά για μια απολογία της Δημοτικής Αρχής»
Αμέσως μετά από τον κ. Πούλιο, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Ανταμπούφης, λέγοντας ότι ο λόγος του θα περιέχει την κριτική της δημοτικής παράταξης, της οποίας είναι επικεφαλής απέναντι στα πεπραγμένα, χωρίς να περιέχει άλλες σκέψεις ή άλλες προτάσεις.
Ο κ. Ανταμπούφης ανέφερε πως, αφού δεν υπάρχει μια αντίστοιχη διαδικασία για τα πεπραγμένα των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, τουλάχιστον οι πολίτες του δήμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον απολογισμό της παράταξης, της οποίας ηγείται, μέσα από το περιοδικό που εκδίδεται από τους «πολίτες για την Ξάνθη».
«Θα χαρακτηρίσω τον απολογισμό ως απολογία, γιατί νομίζω ότι δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ο κατάλογος κάποιων έργων και οι καλαίσθητοι πίνακες με τα ποσά και τις τεχνικές προδιαγραφές, αφού δε χρειάζεται ειδική συνεδρίαση για να μάθουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Ανταμπούφης.
Το λόγο όμως πήραν και οι πολίτες, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της λογοδοσίας, οι οποίοι πρότειναν διάφορες παρεμβάσεις, μέσα από τις οποίες θα βελτιωθεί η όψη της πόλης, αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτής.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα