Γενική

2 ος σε όλη την Ελλάδα με 2 κύπελλα και 5 μετάλλια

Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Ξάνθης

Με δυο κύπελλα και πέντε μετάλλια στις αποσκευές του, επέστρεψε ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Ξάνθης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι τρεις αθλητές, Νίκος Αντωνιάδης, Αναστάσιος Τάκος και Νίκος Προφέτης, έκαναν υπερήφανη την πόλη της Ξάνθης κάνοντας αξιοζήλευτες εμφανίσεις και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Όπως δήλωσε ο τελευταίος στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την καθημερινότητα» στο ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθη fm 100: «Για ακόμα μια φορά καταφέραμε αυτό που δεν περίμενε κανείς μέσα από έντονο συναγωνισμό, καθώς τον τελευταίο καιρό δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο αθλητικό χώρο (σε λειτουργία σκοπευτήριο), για την προπόνηση μας. Ο θρίαμβος φαίνεται μεγαλύτερος από το γεγονός πως τα καταφέραμε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες».
Η ομάδα της Ξάνθης κατέκτησε πανελλαδικώς την δεύτερη θέση, ενώ διαγωνίστηκε με συλλόγους που διαθέτουν χρόνια σκοπευτήρια και μάλιστα πολύ κοντά στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αποστολής ήρθε πρώτος, ενώ στο παρελθόν είχε κατακτήσει δυο φορές την δεύτερη θέση. Όπως είπε ο κ. Νίκος Προφέτης : «Χαρακτηριστικό είναι ότι μας κέρδισε για ένα δίσκο ο σύλλογος της Ρόδου. Ένας σύλλογος που εμφανίστηκε δυο χρόνια πριν και έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα σκοπευτήρια στο Φαληράκι της Ρόδου, ενώ δημιούργησαν και νέα ταλέντα. Γι αυτό ακριβώς και ο θρίαμβος της Ξάνθης είναι πολύ μεγάλος!».
Όσο για λάθη που έγιναν κατά καιρούς στο παρελθόν και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν: «Πιστεύω ασχολούμαστε με ένα άθλημα που ο κόσμος αγαπά πολύ και θα αγαπήσει ακόμη περισσότερο όταν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Πέρυσι σε μια εκδήλωση που οργανώσαμε, ένα σχολείο επισκέφτηκε τον σύλλογο, θυμούνται όλοι πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά. Αυτό είναι που μας προβλημάτισε. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε με δικά μας έξοδα, αλλά δεν υπάρχει μέλλον», είπε ο κ. Νίκος Προφέτης.
Όσον αφορά στο θέμα παραχώρησης χώρου και δημιουργίας σκοπευτηρίου για το σύλλογο, ο κ. Ν. Προφέτης εξήγησε πως αν πράγματι κάτι τέτοιο επιτευχθεί, δεν θα μιλάμε μόνο για ένα χώρο άθλησης, αλλά για ένα πολυχώρο, στον οποίο θα υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων και όχι μόνο. Άλλωστε ο αριθμός των εν ενεργεία κυνηγών στην περιοχή που αγγίζει τις τρεις χιλιάδες, απαιτεί τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου για την εξάσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος ή χόμπι. «Θέλουμε να εξελίξουμε τον κυνηγό», είπε κλείνοντας ο κ. Νίκος Προφέτης.

Σχετικά Άρθρα