Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τα ονόματα. Εκτός μένουν Βερελής, Πάχτας και Νεονάκης, δεν εμφανίζεται το όνομα του Κώστα Σημίτη στην Α Πειραιά, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες να τεθεί ο πρώην πρωθυπουργός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. H σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ανακοινωθεί μετά την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.
Παρατηρητής της Θράκης

Τα πάντα γίνονται για το προσωπικό και κομματικό συμφέρον
Συναντήσεις υψηλού επιπέδου έχουν παράγοντες της ΝΔ προκειμένου να μεθοδεύσουν την αύξηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος τους στο Νομό Ροδόπης και να κερδίσουν τις δύο βουλευτικές έδρες που παίρνει το πρώτο κόμμα.
Τη Δευτέρα (7/9) κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ συνέτρωγε σε μυστική αίθουσα στην περιοχή της Μαρώνειας και συζητούσε την μεταφορά ψηφοφόρων για τις εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, άλλη ομάδα προωθεί την υποψηφιότητα του Μουσταφά Μουσταφά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποδυναμωθεί ο υποψήφιος της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ.
Προκειμένου να αυξηθούν οι χριστιανικοί ψήφοι υπάρχει σκέψη να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής (που έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρειες), ο οποίος θα παραιτηθεί κατόπιν παραχωρώντας τη θέση του στον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Με το βλέμμα στην απόκτηση μιας έδρας στη Θράκη προγραμματίζεται και η κάθοδος του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στον Έβρο, ώστε να κερδίσει το κόμμα του μια εφετειακή έδρα ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η προεκλογική του καμπάνια για ακόμα μια φορά θα έχει καθαρά εθνικές προτάσεις.
Φωνή της Ροδόπης

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν αναμενόμενο και η μόνη έκπληξη στην Θράκη που βέβαια πολλοί την περίμεναν, ήταν η απουσία από το ψηφοδέλτιο του Έβρου, του πρώην υφυπουργού οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη. Φαίνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει μια και καλή με ονόματα που είχαν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου. -Βέβαια όταν βγάζεις εκτός λίστας κάποιον που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές πάνω από 13.000 ψήφους και πρώην υφυπουργό, τότε μάλλον αναιρείς ως πρόεδρος του κόμματος, όλα τα περί μη ευθύνης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμένη υπόθεση. -Αλλά αυτά δεν λέγονται στον λαό. Βέβαια μέχρι τις τελευταίες ώρες όλα ήταν πιθανά, αλλά μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να έχει εκτός λίστας τον Πέτρο Δούκα, συμπαρέσυρε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. -Ο κ. Φωτιάδης μετά την ανακοίνωση των ονομάτων εξέφρασε την πικρία του στο φιλικό του περιβάλλον αλλά δημόσια δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Μάλλον θα προτιμήσει την οδό της λιτής και προσεκτικής ανακοίνωσης με δελτίο τύπου, αποφεύγοντας πριν τις εκλογές τα πολιτικά ατοπήματα και τις κακοτοπιές. Μια γνώριμη πλέον της περιοχής μας που βρέθηκε τρείς φορές τον τελευταίο καιρό στην Ροδόπη πολιτεύεται. Η «Κυριακή στο χωριό» βάζει πλώρη για τα βουλευτικά έδρανα. -Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ ή Μάρνη, πρωτεργάτης της πολυαγαπημένης εκπομπής της ΕΡΤ3 που την είδαμε στο Θρυλόριο, στην Μαρώνεια και το Φανάρι για τα καθιερωμένα γυρίσματα. -Τώρα όμως στο Νέο Σιδηροχώρι λίγο πριν τις εκλογές θα έρθει, όχι μόνο ως παρουσιάστρια αλλά και ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης. -Ευελπιστώντας τα νούμερα τηλεθέασης να μετατραπούν σε ψήφους. Μάρνη, καλή επιτυχία.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα