Γενική

«Η πόλη σας θα μπορούσε να με κλέψει και να μείνω μόνιμα»

Μοναδική η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην έναρξη Γιορτών Παλιάς Πόλης- Συνέντευξη στη Νάντια Νάκου- Α μέρος

Η κα Φωτεινή Δάρρα εντυπωσίασε και μάγεψε με την υπέροχη Ανθρώπινη φωνή της στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Κοντά της ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρωτεργάτης των συναυλιών της και άντρας της ζωής της.
Η κα Δάρρα μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει συνέντευξη μετά από γραπτό μου αίτημα στο facebook. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο προσιτή μια νεράιδα, μια αρχαία Ελληνίδα νύμφη που πλανεύει τους πάντες με την φωνή και την παρουσία της (όπως έγραψε ο φίλος μου Νίκος Κοσμίδης που τον ευχαριστώ για τις φωτογραφίες του).
Την φωνή σας την είδατε. Αυτό που είδα από απόσταση αναπνοής από την κα Δάρρα και σας το μεταφέρω είναι τα μάτια που έλαμπαν, η καλοσύνη που εξέπεμπε. Σαν να ήταν βγαλμένη από παραμύθι…
Σήμερα σας παραθέτω το πρώτο μέρος της συνέντευξης και αύριο θα ακολουθήσει το δεύτερο…
Τι είπε για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης
«Ο θεσμός αυτός θεωρείται και είναι ένας από τους πιο σοβαρούς θεσμούς σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος, το κοινό είναι πάρα πολύ θερμό. Είναι από τις πιο ωραίες βραδιές που έχω ζήσει σε συναυλίες γιατί ο κόσμος συμμετέχει. Η προσέλευση του είναι αθρόα και είναι πάρα πολύ ευχάριστο αυτό. Ο κόσμος ζει το κάθε τραγούδι καθόλη την διάρκεια και αισθάνεσαι ότι είναι μια σχέση που δίνεις και παίρνεις ανά πάσα στιγμή».
Τι είπε για την Ξάνθη
«Δεύτερη φορά έρχομαι στην Ξάνθη. Η πόλη σας θα μπορούσε να με κλέψει και να μείνω εδώ μόνιμα. Αυτή η παλιά πόλη είναι υπέροχη».
Γιατί λέγεται Ανθρώπινη Φωνή ο κύκλος των συναυλιών
«Ανθρώπινη Φωνή γιατί στις μέρες μας δεν ακούμε πολύ συχνά ανθρώπινες φωνές. Είμαστε τόσο κατακλεισμένοι από όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες που έχουμε στην καθημερινότητα μας. Από όλη αυτήν την εικονική πραγματικότητα που ζούμε μέσα από τις ζωές των άλλων, λόγω της τηλεόρασης, λόγω της υπερπροβολής πραγμάτων που οι ίδιοι δεν τα αποδεχόμαστε αλλά τελικά μας γίνονται δεύτερη φύση. Όταν ακουστεί μια ανθρώπινη φωνή, μια αληθινή φωνή, όπως προσπαθήσαμε να είναι η φωνή η δική μας απόψε, των συνεργατών μου, η δική μου και φυσικά του πρωτεργάτη αυτών των συναυλιών του Δημήτριου Παπαδημητρίου.
Είναι πάρα πολύ σπάνιο και πάρα πολύ χρήσιμο να ακούμε μια ανθρώπινη, μια αληθινή φωνή. Γι αυτό και ονομάσαμε τον συγκεκριμένο κύκλο συναυλιών «Ανθρώπινη Φωνή» σαν συνέχεια της πολύ πετυχημένης παράστασης που κάναμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τον χειμώνα».
Δεν περιορίζεται σε στενό μουσικό πλαίσιο
«Μου αρέσουν και ακούω πολλά είδη μουσικής, στο σπίτι μου, στην προσωπική μου ζωή, με τους φίλους μου και τραγουδάω και μόνη μου όχι μόνο στις συναυλίες. Και γιατί όχι μπροστά στον κόσμο; Άλλωστε για μένα το Live είναι μια παρέα είναι ένα πάρτυ όπως ήταν απόψε εδώ. Και ήταν από τα ωραιότερα πάρτυ που έχω πάει»!
Τι θα κρατήσει από την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης
«Ο κόσμος μας αγκάλιασε τόσο θερμά, που ξέρει να ζει. Γιατί ο τρόπος που χειροκροτάς και που συμπεριφέρεσαι σε καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή δείχνει πως ζεις, τι άνθρωπος είσαι.
Το καμπαναριό που κάθε τόσο ακουγόταν η καμπάνα. Αυτό με άγχωσε χθες. Αλλά σήμερα μου φάνηκε τόσο ωραίο που άκουγα την καμπάνα από πίσω! Για μένα είναι πάρα πολύ θετικό το ότι προετοιμάστηκα σε ένα νηπιαγωγείο, σε έναν χώρο που υπάρχουν παιδιά. Από κάτω υπήρχαν άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού που βοηθούν τους συνανθρώπους μας και είναι τόσο πολύτιμο αυτό. Και βγήκα και τραγούδησα πάνω σε μια σκηνή που υπήρχε πίσω ένα καμπαναριό και εκκλησία!!!
Δηλαδή τι πιο ονειρικό, τι πιο όμορφο! Και γύρω αυτά τα υπέροχα σπίτια της μοναδικής αρχιτεκτονικής που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα».

Νάντια Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα