Γενική

«Αυτήν την χρονιά θα φτάσουμε ψηλά»

10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά!

Ένας νέος πολυχώρος μάθησης, είναι έτοιμος να δεχθεί τους μικρούς μαθητές. Πρόκειται για το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Παιδική Πολιτεία» του Περικλή και της Ευαγγελίας Σκουμπρή, οι οποίοι με την αδιάλειπτη προσωπική τους παρουσία, τις γνώσεις τους, την ευαισθησία τους, καθώς και τη δημιουργικότητά τους και τις γεμάτες αγάπη ιδέες τους, έχουν αναδείξει την «Παιδική Πολιτεία», σε ένα από τα καλύτερα κέντρα προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα.
Οι ιδιοκτήτες της «Παιδικής Πολιτείας» Περικλής και Ευαγγελία Σκουμπρή, απευθυνόμενοι στον κόσμο της Ξάνθης, αναφέρουν: «Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία-Περικλή Σκουμπρή».
Αργότερα υποδεχτήκαμε μεγαλύτερα και περισσότερα παιδιά και η Παιδική Πολιτεία έγινε ένα σύγχρονο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, το οποίο αγκάλιασαν γονείς και παιδιά αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα καλύτερα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής στην Ελλάδα.
Με οδηγό τις γνώσεις, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συνεχή προσωπική παρουσία και φροντίδα βαδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας με αγάπη για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς που μας τα εμπιστεύτηκαν και μας επέλεξαν ως το Πρώτο τους σχολείο!
Φέτος κάνουμε ένα ακόμη βήμα: δημιουργήσαμε ένα ολοκαίνουριο ιδιόκτητο κτίριο, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, κατασκευασμένο με κέντρο το παιδί και τις μαθησιακές του ανάγκες. Εδώ οι μικροί μας μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν μέσα στις πολύχρωμες και ευχάριστες αίθουσες, να συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και να διαβάζουν παρέα με τον Βιβλιοπόντικα στην Παιδική Βιβλιοθήκη, να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους στην αίθουσα Μουσικής, να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις αλλά και να παρουσιάζουν τις δικές τους στην Αίθουσα Πολλαπλών Δραστηριοτήτων, να εκτονώνουν την ενέργειά τους στα γήπεδα και στους ανοιχτούς χώρους του Σχολείου και να απολαμβάνουν υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα από τις τέλεια εξοπλισμένες κουζίνες μας.
Το παιδαγωγικό προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο, επιμορφώνεται συνεχώς για τις νέες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές»
«Η Παιδική πολιτεία» μεταφέρεται σε ένα νεόδμητο κτίριο, λίγο έξω από την Ξάνθη»
Το μικρό παλιό κτίριο, το οποίο βρισκόταν μέσα στην πόλη, αντικαθίσταται πλέον με ένα ολοκαίνουργιο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, λίγο έξω από την Ξάνθη και συγκεκριμένα δίπλα στο άλσος Ευμοίρου, σε μια έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι μικροί μαθητές θα μπορούν άνετα να επιδίδονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατευθυνόμενοι πάντα από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της «Παιδικής Πολιτείας».
Η ιδιοκτήτρια και νηπιαγωγός κ. Ευαγγελία Σκουμπρή στην ερώτηση της «XN», γιατί να επιλέξουν οι πολίτες να στείλουν τα παιδιά τους στην «Παιδική Πολιτεία», απαντά: «Στο κέντρο επιδιώκουμε την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την ανακάλυψη της γνώσης μέσα από το παιχνίδι, την εξοικείωση με τη διαδικασία της μάθησης, ένα περιβάλλον πολύ- αισθητηριακό με πολλαπλά ερεθίσματα, την ανακάλυψη των κλίσεων και των ενδιαφερόντων των μαθητών, το χτίσιμο γερών προσωπικοτήτων- ολόπλευρων χαρακτήρων, την εξατομικευμένη προσέγγιση με σεβασμό στην προσωπικότητα και στο ρυθμό ανάπτυξης και ωρίμανσης κάθε παιδιού» και κλείνει λέγοντας: «Τα παιδιά και οι γονείς μας εμπιστεύονται για το έργο μας και συνεχίζουν να είναι κοντά μας και τώρα που ανεβαίνουμε ψηλότερα. Αν εσείς οι μεγάλοι ζηλέψατε, δεν έχετε παρά να έρθετε να δείτε το σχολείο μας, που άνοιξε τις πόρτες του από τις 25 Αυγούστου για όλους τους φίλους του. Τα εγκαίνια του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12/9/2009 στις 7:00 το απόγευμα και την Κυριακή 13/9/2009 από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι με πλούσιες παιδαγωγικές δράσεις για γονείς και παιδιά. Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στην Παιδική Πολιτεία!
Ο Περικλής και η Ευαγγελία Σκουμπρή αναφέρονται με εκτίμηση στους πολίτες, λέγοντας: «Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύονται με τα παιδιά τους σε αυτήν την τρυφερή ηλικία και μας επιλέγουν ως το Πρώτο τους σχολείο. Η εμπιστοσύνη τους ανταμείβει τις προσπάθειές μας και μας δεσμεύει για τη μελλοντική πορεία».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα