Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

«Κλείδωσε» Σάββατο η Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής
Μετά από κόντρες στο νομαρχιακό συμβούλιο, αλλά ομόφωνα Υπέρ της παραμονής της ημέρας του Σαββάτου για την διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής τάχθηκε ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης στην προχθεσινή συνεδρίασή του και μετά από την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία αρκετών μικροπωλητών. Όταν συζητήθηκε το ποιος ήταν ο λόγος που ήρθε το θέμα στο νομαρχιακό, σημειώθηκε από το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη ότι τα δυο χρόνια της εφαρμογής του Σαββάτου ήταν μια δοκιμαστική περίοδος και μετά από εκφρασμένη κοινωνική ανάγκη εισήχθη το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Παράλληλα με τη συνεδρίαση και τις τοποθετήσεις φορέων διεξαγόταν στο διάδρομο του α΄ ορόφου της νομαρχίας έντονος διάλογος μεταξύ των μικροπωλητών, κάποιοι εκ των οποίων διαφωνούσαν ως προς την ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής και κάποιοι αντιδρούσαν θερμά στη συμμετοχή φορέων όπως η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η Τροχαία και η Πολεοδομία στη σχετική επιτροπή που γνωμοδότησε υπέρ του Σαββάτου. Παρατηρητής της Θράκης

Η περιφέρεια του Νομού Ροδόπης πληρώνει βαρύ τίμημα από το ξεπούλημα του ΟΤΕ
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα το εκ νέου κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ στις Σάπες. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Σάλος ξέσπασε όταν η Κυβέρνηση μεθόδευσε το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Όταν παγιδεύτηκε στα απύθμενα χρέη που δημιουργούσε η πελατειακή της πολιτική και αναγκάστηκε να βγάλει στο παζάρι ένα από τα αναπτυξιακά και οικονομικά θεμέλια της Ελλάδας, με τρόπο αταίριαστο για τα δεδομένα των προβλημάτων της χώρας μας.
Με την πολιτική της, η Κυβέρνηση έχασε ένα βασικό εργαλείο άσκησης εθνικής πολιτικής σε μεγάλη κλίμακα. Τις συνέπειες τις βιώνει η ελληνική περιφέρεια ήδη με nτην ανάληψη της Διοίκησης του ΟΤΕ από τη Deutsche Telecom. Μία από τις πρώτες ενέργειες της ήταν η κυνική απόφαση κλεισίματος των περιφερειακών καταστημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους οι Σάπες του Νομού Ροδόπης, με τα απολύτως ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα, γνωστά στους κυβερνώντες.
Με τις γενικές και ειδικές επιλογές της, η Κυβέρνηση στέλνει διαρκώς το ηχηρό μήνυμα της υποβάθμισης και εγκατάλειψης σε περιφέρειες οι οποίες αναμένουν υποστήριξη και όχι περιφρόνηση. Ελέγχοντας την κυβερνητική αδιαφορία ή αδυναμία, είχα καταθέσει Ερώτηση (12776/20-1-2009) στη Βουλή ερωτώντας την Κυβέρνηση αν σκοπεύει να αντιδράσει κι αν ναι με ποιον τρόπο στην παύση λειτουργίας των καταστημάτων του ΟΤΕ στις Σάπες (και τον Ίασμο) του Νομού Ροδόπης και πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον ΟΤΕ ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής περιφέρειας. Δεν έλαβα καμία απάντηση.
Η κοροϊδία συνεχίστηκε. Μετά από συνεχείς και συντονισμένες τέτοιες παρεμβάσεις και διαρκείς διαμαρτυρίες τοπικών φορέων, το υποκατάστημα των Σαπών επαναλειτούργησε για λίγο διάστημα, δημιουργώντας μερική ικανοποίηση. Ξαφνικά όμως, εδώ και δυόμιση μήνες έπαυσε και πάλι να λειτουργεί, δημιουργώντας απογοήτευση, αγανάκτηση και προβληματισμό στους πολίτες της περιοχής.
Φωνή της Ροδόπης

Σχετικά Άρθρα