fbpx
Γενική

Υποκριτική η στάση της Τουρκίας

Γράφει ο Κώστας Κουτελίδης*

Στα πολιτισμένα κράτη του κόσμου σέβονται τις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας.
Όμως παρατηρούμε ότι στο γειτονικό κράτος της Τουρκίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Σε ανεπίσημη επίσκεψη του πρόεδρου της δημοκρατικής αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιαδη , του βουλευτή κ Σαββίδη και λιγοστών Ελλήνων και Ρώσων πιστών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, (σημερινό μουσείο κατά την δημοκρατική Τουρκία) αμφισβήτησαν το δικαίωμα μιας θρησκευτικής παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο έξω από το ιστορικό μοναστήρι.
Η ανάρμοστη συμπεριφορά κρατικών υπάλληλων της Τουρκίας με το σβήσιμο των κεριών των εξαναγκασμό του ιερέα να βγάλει τα λειτουργικά του άμφια και την βίαια απώθηση των πιστών, μας δείχνει το μέγεθος της «δημοκρατίας» η όποια ισχύει στην Τουρκία.
Εν αντίθεση βέβαια με τους μουσουλμάνους της Θράκης οι όποιοι χαίρουν άπλετης θρησκευτικής και δημοκρατικής ελευθερίας σε σημείο μάλιστα να ζητούν πράγματα τα όποια δεν ισχύουν σε κανένα μουσουλμανικό κράτος όπως η εκλογή μουφτή, η ανέγερση τζαμιών πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ύψους της πολιτείας, ακόμα δε και η ανεξαρτητοποίηση από το ελληνικό κράτος και σχηματισμό αυτόνομης περιοχής.
Αυτό το κράτος ζητούν τα κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βάλλουν στην ΕΕ δια σιδηρού και ροπάλου, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα όλου του πολιτισμένου κόσμου.
Ζητούν να φτιάξουν τέμενος στην Αθήνα, πρώτα ας πιέσουν τα κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , την Άγκυρα να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ του 1981 οι οποίες λένε κατηγορηματικά ότι τα μνημεία τα όποια υπάρχουν να επαναλειτουργήσουν για το σκοπό τον όποιο ανεγέρθησαν.
Βεβαία περιττό να αναφέρω ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 178 τζάμια και χώροι λατρείας των μουσουλμάνων εν αντιθέσει με ορθόδοξες εκκλησιές στην Τουρκία που μετρούνται στα δάχτυλα.
Η υστεροφημία κάθε κόμματος και κάθε πολιτικού εξαρτάται από τις εξελίξεις του μέλλοντος που πραγματικά εκεί θα δικαιωθούμε , το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η δικαίωση μας αλλά ένα ισχυρό κράτος και μια ισχυρή πατρίδα.

* Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Σχετικά Άρθρα